28 / 04 / 2024

Andrew Carnegie'den Başarının 5 Sırrı!

Andrew Carnegie'den Başarının 5 Sırrı!

Andrew Carnegie'nin dünyanın en zengin adamlarından biri olmaya uzanan başarısının sırrı ne? Dünya çapında Andrew Carnegie gibi bir servete ulaşmış insan sayısı çok az. Cevabı haberimizde...



25 Kasım 1835’te İskoçya’nın Dunfermline kentinde doğan Andrew Carnegie’nin Amerika Birleşik Devletleri‘ne cebinde 5 dolardan daha az bir parayla geldiğini söylüyor. İnsanların çoğu başarısız olurken neden bazı insanlar hayatında çok başarılı oluyor? Andrew Carnegie, başarılı insanların başkalarının bilmediği bazı şeyleri bildiğini düşünüyor.

Andrew Carnegie den Başarının 5 Sırrı!

Sır 1 - Bırakın yoksulluk size ilham versin

Carnegie hayatının ilk yılları için şunları söyledi: "Yoksulluğun ne anlama geldiğini öğrenmeye başladım. O zaman babamın iş dilenmek zorunda kalması, kalbimde büyük bir yara açmıştı ve sonra büyüyüp adam olduğumda bunu tedavi edeceğime dair karar verdim." Pek çok insan yoksul bir aileden olmayı ya da göçmen olmayı bahane olarak kullanıyor. Yoksulluk, zenginlik yaratma motivasyonunuz olmalı ki hayatta başarılı olun.

Sır 2 - Zirveye giden yolda yürümeye istekli olun

Onüç yaşında altı gün, günde 12 saat çalışarak sadece 20 dolar kazanmaya başladı. Daha sonra imalatı için daha da çok çalışmaya başladı. İşinde ilerlemek için şansı yakalayabilmek adına hep uyanık olmaya çalıştı. Carnegie, bir telgraf ofisinde kurye olarak çalışmaya başladı. Bu fırsatı değerlendirmek için elinden gelen herşeyi yaptı. Adım adım dünyanın en güçlü insanlarından biri olma yolunda ilerlemeye başladı. Bugün dünyamızda çoğu insan hızlı bir şekilde yükselmeyi bekliyor, hayatta gerçekten zengin olmak istiyorsanız risk almaya istekli olmalısınız.

Andrew Carnegie den Başarının 5 Sırrı!

Sır 3 - Yaşam boyu öğrenme

 Carnegie "Bir şey öğrenmediğim ya da öğrenecek ne kadar çok şey olduğunu ve ne kadar az şey bildiğimi öğrenmediğim neredeyse tek bir dakika yoktu. Ayağımın merpende olduğunu ve tırmanmam gerektiğini hep hissettim." diye konuştu. Hayatınızı bir şekilde değiştirmek istiyorsanız meraklı olmalı, bilgiyi aramalı ve hayatınızda değiştirmek istediğiniz her şey hakkında bildiklerinizle asla tatmin olmalısınız.

Sır 4 - Bir " usta - zihin ittifakı" yaratın

Carnegie "Paramı nasıl kazandığını bilmek istiyorsanız "Bizim burada işimizde usta bir aklımız olduğunu ve bu aklın benim kişisel hayatımı oluşturan bir sürü adamdan oluştuğu söyleyerek sorunuza cevap vereceğim." dedi. Yoksulluğa giden en hızlı yol tek başına zengin olmaya çalışmak denilebilir. Gerçekten zengin olmak istiyorsanız diğer insanlarla işbirliği yapma sanatından yararlanmamız gerekir tek başına anlamlı bir oyun oynamamalısınız. Bir savaşta tek başına savaşamazsınız yalnız bir kurucu olarak bir serveti inşa edemezsiniz.

Sır 5 - Dikkati dağıtan şeylerden kaçının

Kaçmak serveti oluşturan temel yollardan biri değil, kaçacaksanız servet oluşturamazsınız. Özellikle başlangıçta başarılı olana kadar tüm enerjinizi ve güçlü yönlerinizi bir girişime odaklanmalısınız.

Uzun süreli başarı için Jack Ma'dan 5 önemli tavsiye!

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

2022 yılında para kazanmanın 7 önemli kuralı!

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Zengin ve fakir insanları ayıran 7 bilinmeyen özellik!


Geri Dön