09 / 05 / 2024

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Zengin insanlar zamana paradan daha çok değer verirken, yoksul insanlar ise zamandan çok paraya değer veriyor. Çoğu insan zengin olamaz çünkü zamanlarına asla değer vermezler.  Peki 1 milyon doları olan kişiler çok mu zengin oluyor? Cevabı haberimizde...



Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Çok kısa bir sürede para kazanabiliyorsanız ve hızlı para kazandığınızı insanlar görüyorsa sizin hakkınızıda çok farklı şekilde düşünmeye başlarlar. Sizin kötü işler yaparak kazandığınızı ima ederler. Toplumumuzda yaygın olan düşünceye göre bir kişi hızlı bir şekilde para kazanıyorsa ve servetine servet katıyorsa onun hakkında ya karanlık işler çevirdiği ya da yasa dışı işler yaptığını söylerler.

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Çabuk zengin olmanın kötü bir fikir olduğunu söyleyen insanlardan uzak durmalısınız. Çünkü durum bu şekilde değil. Yavaş yavaş zengin olmak için kişilerin yeteri kadar zamanı olmayabiliyor. Zenginlik, sadece ne kadar paranız olduğu ile ölçülmez, paradan çok zaman ile ölçülüyor.

Bir milyon dolarınız bile olsa bu sizin zengin olduğunuzu göstermez çünkü 1 milyon dolar biriktirmek sizin 40 yıldızını almış oluyor. Farklı bir senaryodan bakmak gerekirse, diyelim ki hala bir milyon dolar kazanıyorsunuz, ancak 40 yılınızı almak yerine aynı milyonu sadece 12 ay içerisinde biriktirebiliyorsunuz. Bu sizi milyoner yapmış olmuyor. Aradaki fark ise geçen zaman çünkü güzel olan paranın kısa bir sürede kazanılmış olması. 

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

65 yaşını beklemek yerine 10 yıl gibi kısa bir sürede paralarının keyfini çıkarabiliyorlar. Bu yüzden zenginlik, ne kadar para kazandığınızla ölçülmez, o parayı ne kadar hızlı kazandığınızla ölçülüyor. Ayda bir milyon dolar kazanan kişi, yılda bir milyon dolar kazanan kişiden 12 kat daha zengin oluyor ve 40 yılda 25 bin dolar kazanan kişiden ise 480 kat daha zengin. 

Zengin insanlar zamana paradan daha çok değer verirken, yoksul insanlar ise zamandan çok paraya değer veriyor.  Bu durumda zengin insanların zamanları çok daha değerli oluyor. Çünkü yapabilecekleri ve daha fazla para getirebileckleri başka faliyetleri bulunuyor. Çoğu insan zengin olamaz çünkü zamanlarına asla değer vermezler.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

2022 yılında para kazanmanın 7 önemli kuralı!

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Zengin ve fakir insanları ayıran 7 bilinmeyen özellik!

Warren Buffet'tan zenginliğin 13 kuralı!


Geri Dön