01 / 05 / 2024

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

Sıradan insanlar bir sorunla karşılaştıklarında herkesi kurtarmak isteyebilir ama kendilerini kurtarmak istemezler. Peki zengin kişileri sıradan insanlardan ayıran özellikler neler? Zengin insanlar nasıl düşünür? İşe cevabı...



 

 

Sıradan insanlar bir sorunla karşılaştıklarında herkesi kurtarmak isteyebilir ama kendilerini kurtarmak istemezler. Kendilerini başkalarının önüne atarlar, bu da onların zengin olmalarını engeller. Zengin kişiler, "Önce kendime yardım etmezsem başkalarına yardım edemem" diye düşünür. Sıradan kişilerin zihniyeti, şansa göre şekil alır. Zengin kişilerin zihniyeti ise eylem odaklı olur.

 

Steve Siebold dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

 

Toplumlar piyango bileti aldığı zaman zengin olmanın hayalini kurarlarken, zenginler ise problem çözmeye odaklanır ve etkili düşünmeyi bilirler. Yoksul insanlar ise sadece şansa güvenir. Zenginler, somut ifadelerde bulunuyor ve tüm enerjilerini belirli sorunları çözmek için harcıyorlar.

Sıradan insanlar, örgün eğitimin zenginliğe giden bir yol olduğunu düşünürler. Ancak zengin insanlar ise kendi kendine eğitimin zenginliğin anahtarı olduğunu biliyorlar. Ortalama, bir insan zenginliğe giden yolun bir diploma ve ikinci bir yüksek öğrenim yolundan geçeceğine inanıyor. Birçok insan resmi bir eğitim almayıp yalnızca özel bilgiler edinerek servet kazanmışken, sıradan insanlar ortalama düşünme tuzağına düşüyorlar.

Peki kalıpların dışında düşünmelerini ne engelliyor? Ayrıntılar haberimizde...


Geri Dön