27 / 04 / 2024

Uzun süreli başarı için Jack Ma'dan 5 önemli tavsiye!

Uzun süreli başarı için Jack Ma'dan 5 önemli tavsiye!

Alibaba şirketinin kurucusu Jack Ma'dan uzun süreli başarılı olunmanın 5 önemli tavsiyesi. Peki uzun süreli başarıyı yakalamak için ne yapılmalı? İşte cevabı...



e-ticaret alanında faaliyet gösteren Alibaba şirketinin kurucusu ve başkanı olan Jack Ma, Çin'e gerçek hayatın dışında da bir hayat olduğuna inandırdı. Yaklaşık 62 milyar dolarlık servetiyle Çin'in ikinci, dünyanın ise 14. en zengin işadamı oluyor. 2016 senesinde kurmuş olduğu Alibaba ile 23 milyon ciro elde etti. Bu sayede e ticaret şirketleri arasında yıldızı parladı.

Uzun süreli başarı için Jack Ma dan 5 önemli tavsiye!

Jack Ma, bu şirketi kurana kadar ne kadar zorluk yaşadıysa da azmi ve hırsı sayesinde bu zorlukları aşmayı başardı. E ticaret şirketini kurmasına rağmen hala kodlamayı bilmiyor oluşu işe kişiler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Jack Ma, Alibaba’s Gateway ’17 Konferansı için girişimcilerin bir yola çıkmadan önce yapması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Uzun süreli başarı için Jack Ma dan 5 önemli tavsiye!

Jack Ma'dan 5 önemli tavsiye

1. İnsanların güvenini kazanmalısınız
Sizin iççin  her detayı son ayrıntısına kadar düşünüp bunları bir düzene sokan kişiler, mutlaka size güvenmeli. Jack Ma, kurduğu Alibaba şirketinin başarısının en büyük parçasının güven olduğunu açıkladı. Rose'a, "Bizi bir araya getiren işte bu güven, yatırımcılar bana güveniyor." ifadelerini kullandı."Ve onlar bana güveniyorlardı, bu yüzden onlara ve sahip olduğumuz misyona çok sadık olmalıyım." Jack Ma, çalışanlarına karşı sağladığı bu güven onun için en önemli şey olduğunu belirtti ve bu güveni 1 milyona çıkaracağını da anlattı.

2. Rekabeti bırakın, müşterilere yoğunlaşın:
Jack Ma, Alibaba'nın içinde bulunduğu rekabet durumunu, şirketi olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünmüyor. Ma'ya göre şirkete işleyen durum müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor. Nedeni basit: Sürekli başarılı olabilmek için müşteri memenuniyeti, bunun temelini oluşturuyor. "Eğer müşterilerimiz derse ki, Jack daha fazla depo yapmalısın, depoları yaparız ama bunu bize para kazandıracak diye değil gerekli olduğu için yaparız." dedi. Jack Ma’ya, Alibaba e ticaret şirketine karşı rakip olarak gördüğünüz bir şirket var mı diye soru yönetildiğinde ise, bilmediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Girişimciler olarak, komşun Tom’a rakibinmiş gibi bakmazsın, gözünüzü rakibe odaklanmayın. Komşunuza veya rakibinize odaklanamayacak kadar küçüksünüz. Müşterilerinize odaklanın. Müşterilerinizi mutlu etmek önemlidir.’’

Uzun süreli başarı için Jack Ma dan 5 önemli tavsiye!

3. Küresel çapta şirketinizi düşünün:
Jac Ma, geleceğin küresel yönde şekillenecğinden bahedşyor. Küçük şirketlerin iflas etmemeleri için küresel çapta büyük işler yapılmasının gerektiğini düşünüyor. "İnternet üzerinden işinizi küreselleştirmeye çalışmazsanız, iş fırsatına sahip olmayabilirsiniz" diye konuştu.

4. Zeki kişileri ve gençleri işe alın:
"Genç olduğumuzda, kimse bize bir şans vermedi. Şimdi, gençlere bir şans vermeliyiz, gençler bizden daha iyi bir iş çıkarır." Jack Ma, firmasının en iyisi olacağını düşündüğü için kendisinden daha zeki olan kişileri işe alıyor.

5. Pes etmeyin:
Jack Ma, düştükçe kalkıp sıfırdan başlanılması gerektiğini söylüyor. "Yarın zor, ama yarından sonraki gün çok güzel." dedi.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler!

2022 yılında para kazanmanın 7 önemli kuralı!

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Zengin ve fakir insanları ayıran 7 bilinmeyen özellik!


Geri Dön