27 / 04 / 2024

Microsoft'un Ceo'sundan başarı için tavsiyeler!

Microsoft'un Ceo'sundan başarı için tavsiyeler!

Bir çok insan hayatında başarılı olmanın yollarını arıyor. Peki uzun vadede başarılı olmak için neler yapılması gerekiyor? Microsoft'un Ceo'su Satya Nadella, bir işte başarılı olmak için yapılması gerekenleri anlatıyor. İşte detaylar...



Microsoft un Ceo sundan başarı için tavsiyeler!

Microsoft'un Ceo'su Satya Nadella, dünyanın en dönüştürücü liderleri arasında yer alıyor. Microsoft'un Ceo'su olarak ilan edildiği günden bu yana tam altı sene geçti. Bu tarihte şirketin kötüye giden ekonomik dırumunu iyileştirerek 2022 senesinde ilk defa dünyadaki en önemli şirketlerden bir tanesi oldu.

Satya Nadella, bu başarıyı bir günde kazanmadığını anlatıyor. Bazı anları yeniden öğrenebilmek kişilere uzun vadede düşünmeyi sağlar. Bu da başarıya giden yolun temelini oluşturuyor. Böylece her ayrıntıyı yeniden düşünmek başarılı olmanın büyük etkenlerinden biri oluyor. Peki  Satya Nadella, başarılı olmak için neler yaptı? Microsoft'u nasıl büyüttü ve servetine servet kattı? İşte cevabı...

Microsoft un Ceo sundan başarı için tavsiyeler!

Satya Nadella'dan başarılı bir şirket olması için tavsiyeler:

1 - Kültürü yönet

Her toplumda kazanmayı hedef alan kültür, her şeyi bilen bir yapıdan farklı bir şekilde, her şeyi öğrenmeye çalışan bir düşünce yapısı olarak gösterilir.  Satya Nadella, başarılı olmak için bazı hedefleri vardı. Bunlardan ilk hedefi ‘her evde, her masada bir bilgisayar’ olan iş tarzını daha eğlenceli hale getirerek ‘gezegendeki her insanı ve organizasyonu daha fazlasını başarmak için güçlendirmek’ olarak değiştirmekti. Grupların, projelerine ve yapılan işe odaklanmaları için bu konuyu merkezde tutuyorlar.

Çalışanlar, 42 yıllık Microsoft şirketini sadece bir şirket olarak görmek yerine bu firmayı rakip firma olarak görüp çalışmaları bu şekilde yönetmeleri gerektiğine inanıyorlar. Çünkü kendilerini savunmak farklı düşüncelere neden olabilir buda yeniden daha ilgi çekici fikirler üretmesini sağlar.

Microsoft un Ceo sundan başarı için tavsiyeler!

2 - Harekete geç ama yavaş düşün

Nadalla, uzun vadede başarıyı yakalayıp zirvede kalabilmek için yeni girişimleri ve zayıf sinyalleri düşünür. Harekete geçmek, güven konusun temelinde yatan bir ayrıntı olarak değerlendiriliyor. Dha hızlı karar almanın ise bu konuda çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Microsoft şirketinin 2017 senesindeki analizinin sonuçları, çalışanlar hızlı hareket ettiğini ve yavaş düşündüklerini gösteriyor. Mesela; Bulut Hizmetleri, 2021 senesinde kullanılma oranını iki katına çıkararak toplam gelirini yüzde 32 oranında artırdı.

Microsoft un Ceo sundan başarı için tavsiyeler!

3 - Her detayı öğrenin

2000 senesi Microsoft şirketini en kötü zamanlarıydı. Bu zamanlarda müşterileri ile olan bağlantılarını yitirdi ve zayıflamaya başladı. Apple ve Google şirketleri Microsoft'un yükselmesinin önüne geçerek şirketin varoluş sürecini yavaşalttılar.

2014 senesinde Nadella, Microsoft'un Ceo'su oldu ve bu şirketin her şeyi bildiğini değil öğrenmeye aç olan bir şirket olduğunu açıkladı. Her detayı en ince ayrıntısına kadar öğrenmeye çalışan bir şirket, her gününü onun için sıfırdan bir gün olduğunu düşünür ve bu süreci öğrenerek geçirmeye çalışır.
 

Skoda Octavia'dan kampanya! 2022 Mart fiyat listesi yayınlandı!

Uzun süreli başarı için Jack Ma'dan 5 önemli tavsiye!

Adım adım nasıl milyoner olunur? İşte cevabı...

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Zengin ve fakir insanları ayıran 7 bilinmeyen özellik!

Andrew Carnegie'den Başarının 5 Sırrı!


Geri Dön