07 / 05 / 2024

Android 13 tabanlı ColorOS 13 ile yeni bir model duyuruldu!

Android 13 tabanlı ColorOS 13 ile yeni bir model duyuruldu!

OPPO, Android 13 tabanlı ColorOS 13 alacak yeni modellerin bir listesini paylaştı. Peki bu listedeki cihazlar neler?



Geçtiğimiz yıl tanıtılan Android 13, akıllı telefon üreticilerinin arayüzlerine entegre olarak kullanıcıların kullanımına sunulacak. Bu konuda öne çıkan şirketlerden biri de OPPO. Güncellemeler üzerinde çalışmalarını sürdüren şirket, Mart ayında ColorOS 13 alacak yeni modelini nihayet paylaştı!

ColorOS 13 ile yeni model martta!

Android 13 tabanlı ColorOS 13 arayüzünü kararlı ve beta olmak üzere iki şekilde dağıtmaya devam eden OPPO, global sürümü alacak yeni modelini paylaştı. Bununla birlikte şirket Ocak ayında satışlara başladı. Çinli üretici, Ağustos ayında kullanıcılara bu sürüme dayalı bir ColorOS 13 arayüzü sunarak Android 13'ü ilk destekleyenlerden biri oldu. Yeni sürüm, birçok görsel değişiklik, birkaç yeni AoD özelliği ve gelişmiş cihazlar arası işbirliği gibi yenilikler getiriyor.

Sürüm duyurusu etkinliğinde OPPO, akuamorfik tasarıma odaklanarak kullanıcı arayüzünü ve içindeki widget'ları daha yuvarlak hale getirdi. Bu arada şirket, Google'ın geliştirdiği Material You'yu ColorOS'a entegre etti. Yeni sürüm ayrıca birden fazla ekranda, Oppo Air tabletlerde veya herhangi bir Windows dizüstü bilgisayarda cihazlar arası işbirliği ile çalışır. 


Geri Dön