17 / 05 / 2024

Android telefon kullanıyorsanız hemen bakın! Bu yazılım banka hesaplarınızı boşaltmakla kalmıyor, eksilere düşürüyor!

Android telefon kullanıyorsanız hemen bakın! Bu yazılım banka hesaplarınızı boşaltmakla kalmıyor, eksilere düşürüyor!

Siber güvenlik tehditleri asla bitmez. Ortaya çıkan yeni kötü amaçlı yazılım, bir süredir gördüğümüz en tehlikeli olabilir.



TeknolojiOku'dan Ahmet Şen'in haberine göre; Siber güvenlik firmalarının bildirdiği bilgilere göre, Hook olarak bilinen Truva atı, Türkiye dahil birçok ülkede şimdiden onlarca kişiyi öldürdü. Bu Truva atı genellikle bir uygulama aracılığıyla gönderilir ve siber bilgisayar korsanlarının Android işletim sistemi çalıştıran akıllı telefonları çalmasına olanak tanır.

ANDROİD TELEFON KULLANIYORSANIZ HEMEN BAKIN! BU YAZILIM BANKA HESAPLARINIZI BOŞALTMAKLA KALMIYOR, EKSİLERE DÜŞÜRÜYOR!

Öyleyse ele geçirmekten kasıt tam olarak nedir? Eğer Hook isimli trojen telefonunuza sızarsa, artık siber korsan uzaktan bağlanarak sizin telefonunuzda ekranı kaydırabilir, ekran görüntüsü alabilir, tuşlara normal ya da uzun şekilde basabilir. Basitçe söylemek gerekirse, en önemli verilerinize erişebilir.

Elbette, kendinizi bu kötü amaçlı yazılımdan korumak çok kolaydır. Google Play dışında üçüncü taraf uygulamaları indirmeyin. Ayrıca, indirdiğiniz yere izinler verirken çok dikkat edin. Bunun nedeni, kötü amaçlı yazılımın herhangi bir eylemi gerçekleştirmek için önce kullanıcı iznine ihtiyaç duymasıdır.

Android telefon kullanıyorsanız hemen bakın! Bu yazılım banka hesaplarınızı boşaltmakla kalmıyor, eksilere düşürüyor!

ANDROID 13'E SİMGE DEĞİŞTİRME ÖZELLİĞİ!

Yeni Android 13 Beta ile telefonunuzun uygulama simgelerini temanıza göre tek renkte toplayabilirsiniz.

Android 13 QPR2 Beta, yeni işletim sistemi özelliklerini içerir. Android 13'te tanıtılan yeni özellikler ve emojiler şu anda Google Pixel telefonlarda test ediliyor. Beta sürümünde gelen yeni özelliklerin Android kullanıcılarını heyecanlandırması muhtemel.

Google tarafından yayınlanan yeni yama notlarına baktığınızda bunun şimdilik sadece birkaç sorunu gideren bir sürüm olduğunu düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, Android uzmanı Mashaal Rahman, tüm beta sürümünü uzun bir Twitter dizisinde detaylandırarak bazı önemli özellikleri ortaya çıkardı.

Android'in yeni beta sürümünde birçok kullanıcıyı memnun edecek bir özelliğe ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı. Yeni yamayı incelerken Mashaal Rahman, Pixel telefonlar için "Material You" temasını yansıtan bir uygulama simgesini ortaya çıkardı.

Katlanabilen Oppo telefon: Oppo Find N2! 25 Ocak 2023 fiyat listesi...
Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro Max'te BİM'den kaçırılmayacak fırsat! 25 Ocak 2023 fiyat listesi...
Ünlü yatırımcıdan flaş Bitcoin (BTC) açıklaması! Boğa sezonu mu geliyor?

Geri Dön