07 / 07 / 2024

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!

Ankapark'a verilen süre doluyor: Ankara Büyükşehir Belediyesi el koyabilir!

Milyarlarca TL harcanarak yapılan Ankapark'ın kapısına kilit vurulmuştu. Mansur Yavaş, Ankapark'la ilgili konuştu. Yavaş, "Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Yükümlülüklerini yerine getirmezse, Belediye olarak el koyacağız" dedi...



Türkiye'nin Ankapark olarak bildiği Wonderland Eurasia, yerel seçimlerin ve yakın dönemin en büyük tartışma konusu olmuştu. 750 milyon dolar harcanan proje, geçen dönem özel bir firmaya kiralanmıştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen, borcunu ödeyemediği için elektrikleri kesilen ve sürekli hacizle karşı karşıya gelen Ankapark'a,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin el koyabileceği belirtildi.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

"Mecburen bu ayın sonuna kadar bekleyeceğiz. Geçen ayın sonuna kadar işletme bedelini ödemeyince sözleşme gereği bir ay mühlet verildi. Bu süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmezse ihtarname yollayacağız ve Belediye olarak el koyacağız. Ondan sonra vatandaşlarımızla beraber burayı nasıl değerlendireceğiz diye bakacağız. O alanı nasıl kullanacağımıza yönelik bazı projelerimiz var ama tabii ki vatandaşlarımıza sorarak karar vereceğiz."

Ankapark'ın belediyeye maliyetinin ne olduğunun sorulması üzerine Yavaş, "Çok pahalı imalatlar; binalar, konferans salonları yapmışlar. Yazık, günah. Mutlaka değerlendirmeye çalışacağız. Binalar yıpranıyor; yıpranması, aletlerin paslanması hep bize, halkımıza maliyet. Yeniden çalıştırmaya kalksan sıfırdan bakım yapman gerecek; bu da ekstra maliyet demek" diye konuştu.

Zaman zaman alacaklıların parktaki mallara haciz koymaya çalıştıklarına dikkat çeken Yavaş, "Parkın mülkiyeti bizde olduğu için haciz uygulanmasına müsaade etmiyoruz" dedi.

Kapısına kilit vurulan Ankapark'a yeni işletmeci!

Ankapark'ın kapısına kilit vuruldu! 

Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması!


Geri Dön