28 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'daki Yıldız Parkı törenle açıldı!

Ankara Altındağ'daki Yıldız Parkı törenle açıldı!

Ali Ersoy ve Yıldıztepe mahallelerinin birleştiği noktaya yapılan 30 bin metrekarelik Yıldız Parkı geniş katılımlı bir törenle açıldı



Göreve geldiği günden itibaren yemyeşil bir Altındağ için çalışan Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçeye tam 38 dev park kazandırdı. Ali Ersoy ve Yıldıztepe mahallelerinin birleştiği alana yapılan 30 bin metrekare büyüklüğündeki Yıldız Parkı ise bu zincirin son halkası oldu. Yıldız Parkı coşku dolu bir törenle açıldı. Açılış törenine TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti  Ankara  İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


ÇİÇEK'TEN TEŞEKKÜR 

TBMM eski Başkanı Çiçek, "Ankara'nın özü Altındağ'dır. Altındağ, Ankara'nın esas ilçesidir" dedi. Belediye Başkanı Tiryaki'ye övgüler yağdıran Çiçek, Altındağ'ın yaşanabilir bir ilçe haline gelmesinde Tiryaki'nin büyük emeği olduğunu ifade etti. Çiçek "Kendisine teşekkür ediyorum. Fakat bu teşekkür sıradan, nezaket icabı edilen bir teşekkür değil... En kalbi duygularımla, içimden gelerek ettiğim bir teşekkürdür" dedi. Tiryaki ise Altındağ'ın eski halini gözler önüne serdi. Bundan kısa bir süre önce Altındağ'ın gecekondularla kaplı olduğuna dikkati çeken Tiryaki, bugün ilçeye yılda 15 bin konut yapıldığını söyledi. Tiryaki, "Eskiden Altındağ Belediyesi'nin nerede olduğunu bilmeyenler vardı. Şimdi ise Altındağ sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin dört bir tarafından, hatta farklı ülkeler tarafından takip edilir hale geldi. Eskiden siyasiler Altındağ'a hiç uğramazlardı. Şimdi ise Altındağlılar, bu açılışlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'ına, Meclis Başkanı'ndan bakanına kadar çok sayıda siyasiyle bir arada..." diye konuştu. 


Sabah Ankara


Geri Dön