03 / 05 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Siteler esnafı için showroom inşa edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Siteler esnafı için showroom inşa edecek!

Melih Gökçek, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Siteler esnafının katıldığı programda, Siteler esnafına Samsun Yolu üzerinde esnafın ürünlerini sergileyecekleri bir showroom yapılacağını söyledi...




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Siteler esnafına 2 dev projenin müjdesini verdi. Başkan Gökçek,  Ankara  Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Siteler esnafının katıldığı programda, Siteler esnafına Samsun Yolu üzerinde esnafın ürünlerini sergileyecekleri bir showroom ve Siteler'de binaların Samsun Yolu'na bakan cephelerine yapılacak dış yüzey kaplamalarının belediye tarafından ücretsiz gerçekleştirileceğini duyurdu.


Başkan Gökçek, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, "Amacımız yalnızca Siteler esnafının ayağa kalkması" sözleriyle başladığı konuşmasında, gerçekleştirecekleri 2 dev projeyi, görüntüler eşliğinde esnafla paylaştı.


''SATIŞLARINIZA BÜYÜK ARTIŞ GETİRECEK''

İlk önemli projelerinin Samsun Yolu üzerinde Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yer alacak, Siteler esnafının ürünlerini vatandaşlara tanıtabilecekleri showroom alanı olduğunu belirten Başkan Gökçek, " Özellikle küçük esnafın ağırlıklı olarak geleceği, bir arada olacağı, 4 katlı bir binada 3 katı size ayrılacak, kiralama alanı 19 bin metrekare olan büyük bir showroom. Burada bir arada bulunmanız inanıyorum satışlarınıza büyük artış getirecek" dedi.


Dünyayı değiştirecek 5 proje

Bu yapılacak showroomdan asla para kazanmak gibi bir niyetlerinin olmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, "Eğer buraları size ücretsiz verirsem, bana zimmet çıkar, buradaki dükkanları çok düşük kiralarla sizlere kiralayacağız bu konuda bir sıkıntınız olmayacak" diye konuştu.


Esnafa showroomda yer alması planlanan dükkanların büyüklüğü hakkında fikir soran Başkan Gökçek, esnaftan gelen 100 ve 150 metrekarelik dükkanlar önerisini olumlu bularak ayrıntıların ve talep edilecek sembolik kira bedellerinin oda ile yapılacak görüşmeler sonucu kendilerine kısa bir sürede açıklanabileceğini söyledi.

Siteler esnafı için ikinci büyük projenin ise Sitelerde esnafın kullandığı binaların Samsun Yolu'na bakan cephelerinin dış yüzeylerin yenilenmesi olduğunu anlatan Başkan Gökçek, uygulanacak projenin animasyonunu perdeye yansıtılan görüntülerle esnaflara anlattı. Dış cephe giydirmesi ile ilgili proje için esnaftan hiçbir maliyet talep edilmeyeceğine dikkat çeken Başkan Gökçek, bunun Ankara'nın genel anlamda çehresini değiştirmek için gerçekleştirilen bir proje olduğunu ifade etti.



Ankara İl Gazetesi




Geri Dön