28 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden inşaat atıkları açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden inşaat atıkları açıklaması!

Hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları ve bitkisel atık yağlar konusunda denetim yetkisinin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na verilmesi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi...




Hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları, egzoz gazı emisyonu ve bitkisel atık yağlar konusunda denetim yetkisinin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na verilmesi  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. 

Toplantıda ayrıca, yasa gereği Başkent’teki tüm kaynak sularının bağlandığı Büyükşehir Belediyesi’nin, bu konudaki yetkisini ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devretmesi de karara bağlandı. 

Meclis’te temsil edilen parti gruplarının oylarıyla ayrıca; Bakanlıklar ile çeşitli kurum ve kuruluşlarla çeşitli protokollerin imzalanmasından, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle yurtdışında düzenlenen etkinliğe Mehter Takımı’nın katılmasına ve yeni daire başkanlığı kurulmasına kadar pek çok konuda karar alındı.


-ÇEVRE KORUMA’YA 3 AYRI DENETİM YETKİSİ

Başkanlık Yazısı’yla gelen ve Çevre Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları, egzoz gazı emisyonu ve bitkisel atık yağlar konularında 3 ayrı denetim birimi kurularak, yetki devri alınması konusu Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararla birlikte; Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan söz konusu denetim birimlerine; şikayetleri değerlendirme, planlı/plansız denetimleri gerçekleştirme ve ihlal durumunda ise idari yaptırım uygulayabilme yetkisi verildi.


-KAYNAK SULARI ASKİ’YE…

Meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlanan bir diğer konu ise, “6360 Sayılı Kanun gereği Belediyemize devredilen kaynak sularının her türlü hak, alacak ve borçlarıyla birlikte ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmesine ilişkin” Başkalık Yazısı oldu.

Kararla birlikte, termal turizm konusunda Başkent’te önemli çalışmalara imza atmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, yetkiyi konunun uzmanı ASKİ’ye devretti.


-İMZALANACAK PROTOKOLLER

Teknolojik gelişmelerin yakından takip edilip, gerekli çalışmaları yapan ve bu konuda da öncü olan Büyükşehir Belediyesi, yine örnek bir protokole imza atacak. Bu kapsamda, “Her türlü coğrafi veri paylaşımı ve kullanımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol yapılmasına ilişkin” Başkanlık Yazısı’nı da görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, ilgili yazıyı oy birliğiyle kabul etti. Söz konusu Yazı’da şu ifadelere yer veriliyor:

“Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ile her türlü coğrafi verinin Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Portalı üzerinden karşılıklı paylaşımı ve tarafların ihtiyaç duyacağı her türlü verinin temin edilmesine yönelik veri erişimi, paylaşımı ve kullanımı ile ortak proje yapımını amaçlayan İş Birliği Protokolü…”

Toplantıda ayrıca, milli ve yerel kültürün korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Milli Kütüphane’de, Ankara ile ilgili olanlar da dahil tüm yazılı eser, kitap, dergi ve gazetelerle diğer evrakın dijital hale getirilmesinin planlandığının ifade edildiği Başkanlık Yazısı görüşüldü. 

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanları dahilinde yapabileceklerinin de sıralandığı ve Milli Kütüphane ile konuya ilişkin protokol imzalanmasının belirtildiği Yazı, oy birliği ile karara bağlandı.


-ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILINA MEHTER TAKIMI DAMGA VURACAK

Ulusal ve uluslararası platformlardaki başarılı çalışmalarıyla “Ankara” ismini marka haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle Almanya’nın Hannover ve Bremen şehirlerinde gerçekleştirilecek etkinliklere Mehter Takımı’yla katılacak. 

Bu kapsamda, 21-22 Mart tarihlerinde Çanakkale Savaşı’nın öneminin anlatılacağı konferans, İstiklal Marşı’nın Almanya’daki gençlerden kurulan koro tarafından ezbere okunması ve tiyatro gösterileri gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı kutlamalara, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın da katılması kararlaştırıldı. 

Belediye Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince Güvenlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Dış Tesisler Koruma Şube Müdürlüğü kurulmasının planlandığı ifadelerine yer verilen Başkanlık Yazısı da üyelerin oy birliği ile kabul edildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön