04 / 05 / 2024

Ankara Çankaya'da yüksek katlı binaların su sorunu ne zaman çözülecek?

Ankara Çankaya'da yüksek katlı binaların su sorunu ne zaman çözülecek?

Çankaya’ya bağlı Gökkuşağı Mahallesi’nde binaların üst katlarına, tazyik yetmediği için uzun bir süredir su ulaşmıyor.Susuz kalan mahalle sakinleri, basıncı artırmaya yarayan hidroforlar aracılığıyla suyun üst katlara ulaşmasını sağlıyor.



Konuyla ilgili ASKİ’ye yaptıkları tüm şikayetlere rağmen geri dönüş alamadıklarını iddia eden vatandaşlar sorunlarının çözülmesini istiyor. 

Mahalledeki Villa Apartmanı yöneticisi Ünal Bektik, yaşanan sorunların gittikçe büyüdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: 

“Şehir hattından gelen su tazyiksiz. Binalara bağlantılı olan borular da ince olduğundan birinci kat dışında diğer katlara su yetişmiyor. Üst katlarda yaşayanlar, ne bulaşık makinesi ne de çamaşır makinesi kullanabiliyor. Eskiden köylerde su sorunu olurdu. Şimdiyse şehrin ortasında susuz kalıyoruz. Semte yeni taşınanlar, banyolarında su akmayınca şok oluyor. Mecburen onlar da hidrofor taktırıyor. Gece-gündüz çalışan hidrofor sesinden dolayı alt katta oturanlar rahatsız oluyor. Çözüm istiyoruz, yıllardır perişan olduk. Böyle giderse mahalleye kimse taşınmayacak.”


DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDUK

Gökkuşağı Mahallesi Muhtarı Ramazan Ünal da, çözüm için ASKİ’ye çok sayıda dilekçe verdiklerini ama geri dönüş yapılmadığını öne sürdü. Ünal, “Muhtar olmadan önce de olan bu sorun hala devam ediyor. Defalarca şikayette bulunduk ama ilgileneceğiz demek dışında bir şey yapılmadı. Mahalleli kendi çabalarıyla çözümler üretti fakat ne zamana kadar işe yarar bilmiyoruz. Mahalleye yeni taşınanlar, yaşanan bu sorun nedeniyle 2-3 ay içinde mahalleden taşınıyor” dedi.


Hürriyet Ege 


Geri Dön