28 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Ankara Şubesi temsilcilikleriyle bölge toplantısı yapıldı!

 Mimarlar Odası Ankara Şubesi temsilcilikleriyle bölge toplantısı yapıldı!

Ankara Başkent'in haberine göre; Ankara, ciddi bir kent gündemi yaşıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi temsilcilikleriyle bölge toplantısı gerçekleştirdi. Ankara'da yapılan toplantıda mesleki sorunlar masaya yatırıldı.



 Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi temsilcilikleriyle bölge toplantısı gerçekleştirdi. Ankara'da yapılan toplantıda mesleki sorunlar masaya yatırıldı. Tüm temsilciliklerin katılımıyla yapılan toplantıda ilk olarak ülke gündemini sarsan son dönemde yaşanan gelişmeler tartışılırken, meslek alanlarındaki sorunlar ve odaların mali durumları değerlendirildi. 


Toplantıda ilk sözü Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan aldı. Hakkan, "Son yaşadığımız süreçteki imar rantı çok ciddi önemdedir. Ankara, ODTÜ yolundan, kentsel dönüşüm süreçlerine, Saraçoğlu mahallesi ve AOÇ'ye kadar ciddi bir kent gündemini yaşıyor" dedi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise, yaşanan sürecin mimarların dayanışmasını ve örgütlenmesini gerektirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Meslek alanlarımıza dair yürütülen politikaların finansman yaratma politikası olarak geliştiğini söylemiştik. Son yapılan operasyonlar, imar çetelerini, emsal artırımları yapacak büyük bir organizasyonun olduğunu gösterdi. Bu çok önemli, kentin ve mimarlığın bir rant alanı olarak görülmesi ve bunun üzerinden planlanması üzücü bir durum." Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan ise temsilciliklerin zor bir dönemde sorumluluk üstlendiğini belirterek, "Rüşvet operasyonlarıyla ülke buz kesmiş durumda. Gezi direnişinde halka karşı orantısız güç kullanılırken güvenlik güçlerinin sırtı sıvazlandı. Şimdi kamu bankaları, bakan çocukları gözaltında bulunurken güvenlik güçleri görevden alınıyor. 


Ülke bu durumdayken yasal düzenlemelerle odalar işlevsiz ve etkisiz hale getiriliyor. Kentsel ve mekânsal planlamalarda mimarların toplumla Önemli bir ilişkisi var. Bu süreçte mimarlara önemli görevler düşüyor. Suistimalleri ve yanlış uygulamaları daha net diye konuştu. 


Ankara Başkent


Geri Dön