29 / 04 / 2024

Ankara Cumhuriyet Kulesi ne zaman yıkılacak?

Ankara Cumhuriyet Kulesi ne zaman yıkılacak?

Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu Keçiören Belediyesi'nin plan değişikliği teklifini reddetti. Karar Meclis'te onaylanırsa kule yıkılacak..




Yıkılacak mı yoksa yapılacak mı sorusunun odağındaki Cumhuriyet Kulesi'nin kaderini belirleyecek olan İmar Komisyonu Raporu hazırlandı. Keçiören Belediyesi'nden gelen imar plan değişikliği önerisi komisyon tarafından reddedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi rapora olumlu karar verirse Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı gerçekleştirilecek. 


PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE RET 

Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde yapımına başlanan ancak 2009 yılında imara aykırı yapılaşma ve "mânia hattı" gerekçeleri ile durdurulan Cumhuriyet Kulesi'nin akıbetini belirleyecek olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu hazırlandı. Keçiören Belediyesi tarafından gelen imar plan değişikliği önerisini inceleyen komisyon talebi reddetti. 


'YAPILSIN' DENİLMİŞTİ 

Sabah Ankara'nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Cumhuriyet Kulesi'nin akıbetini belirleyecek olan komisyon raporu görüşüldü. İlçe belediyesinden gelen kule yıkılmasın tamamlansın önerisini değerlendiren komisyon üyeleri teklifi reddetti. Raporun yetişmesi durumunda bu haftadaki veya önümüzdeki ay toplanacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclisi eğer İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun raporunu kabul ederse yapımı yılan hikâyesine dönen ve akıbeti tüm Ankaralılar tarafından merak edilen Cumhuriyet Kulesi için yıkım kaçınılmaz olacak. 


'30 MİLYON TL İLE TAMAMLANIR'

Cumhuriyet Kulesi için Danıştay 6. Dairesi 2013 yılında yıkım kararı vermişti. İnşaatına 2003 yılında başlanan ve 175 metre yükseklikte olması planlanan kule 144. metresinde durdurulmuştu. Kulenin yıkımı için ihale yapan Keçiören Belediyesi daha sonra ihaleyi iptal ederek kulenin tamamlanmasını talep etmişti. Daha önce katıldığı bir toplantıda Cumhuriyet Kulesi ile ilgili soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kulenin tamamlanması için en az 30 milyon TL lazım" ifadelerini kullanmıştı. 


Sabah


Geri Dön