29 / 04 / 2024

Ankara Dayanışma Sokak kayıyor!

Ankara Dayanışma Sokak kayıyor!

Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin ‘ortak’ sorumluluk alanındaki Dayanışma Sokak’ta, 4 ay önce altyapı çalışması sırasında çöken istinat duvarı yetki karmaşasından dolayı yapılamadı. Mahalleli tehlike altında!



Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin ‘ortak’ sorumluluk alanındaki Dayanışma Sokak’ta, 4 ay önce altyapı çalışması sırasında çöken istinat duvarı yetki karmaşasından dolayı yapılamadı. Kum torbaları dizerek kayan istinat duvarına önlem almaya çalışan mahalleli isyan ediyor: “Can güvenliğimiz yok, kimin göreviyse gelsin yapsın.”


Çankaya’nın İlkadım Mahallesi’ne bağlı Dayanışma Sokak’ta, mahallelinin 50 bin TL toplayıp bir firmaya yaptırdığı altyapı çalışmasında çöken istinat duvarı, 4 aydır düzeltilmeyi bekliyor. Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin ‘ortak’ sorumluluk alanındaki Dayanışma Sokak’ta, her geçen gün biraz daha kayan istinat duvarının yarattığı tehlikeyi beton ve kum torbalarıyla durdurmaya çalışan mahalleli, “Can güvenliğimiz yok, kimin göreviyse gelsin yapsın” diye sesleniyor.  Ankara  Hürriyet’in, 28 Ağustos 2015’te ‘Dayanışma çöküyor’ başlığıyla gündeme getirdiği Dayanışma Sokak’ın 4 aydır çözülmeyi bekleyen istinat duvarı tehlikesini İlkadım Mahallesi Muhtarı Emine Akdemir ise şöyle anlatıyor: 


50 BİN TL PARA TOPLANDI


“Üç apartmanımızda yaşanan kanalizasyon sıkıntısı nedeniyle belediyelere şikâyette bulunduğumuzda, konutla ilgili bir sıkıntının olduğu belirtilerek vatandaşa kendilerinin yapmaları gerektiği söylendi. Vatandaş da ağustosta 50 bin lira kadar para toplayıp, özel bir firmaya altyapılarını yeniletti. Ancak çalışma sırasında yolun bir kısmı çöktü. Yardım için yine yetkililerin kapısını çaldık ama ses çıkmadı. Mahalleli, altyapıyı yaptırdıkları kişiye beton döktürdü.


HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI


Yoldaki çökme ve istinat duvarındaki yıkımı durduramayınca, Çankaya Belediyesi ekipleri yolun üzerine moloz döktü. Yetki Büyükşehir’e geçince bu kez Büyükşehir Belediyesi ekipleri gelip kum ve molozla alanı doldurdu ama istinat duvarı için hiçbir önlem alınmadı. Kısa bir zaman önce de sürücüleri uyarmak için iki tane tabela yerleştirildi. Bu sokak hem yaya hem de araç trafiğinin yoğun olduğu bir yer. Günde yüzden fazla şikâyet alıyorum. Dört aydır buraya kalıcı çözüm getirilmesini bekliyoruz.”


CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK


Yağmurların başlamasıyla korkularının arttığını kaydeden Güzelyurt Apartmanı sakinlerinden Selma Susam, şunları söyledi:

“Dört aydan beri böyle. Başvurmadığımız yer kalmadı. Çankaya Belediyesi ‘Büyükşehir Belediyesi yapacak’, Büyükşehir Belediyesi de ‘Çankaya Belediyesi yapacak’ diyor. Çökmenin yaşandığı köprünün altında elektrik ve su boruları var. Can güvenliğimiz yok, binamız tehlikede. Yoldan gelen su, bir sistem olmadığı için binanın zeminine gidiyor. Duvarı ve yolu yapmak yerine moloz atıp gittiler. Kimin göreviyse gelsin yapsın. Rezillik çekiyoruz.” İstinat duvarları her gün biraz daha kayarak, Güzelyurt Apartmanı’nın istinat duvarına da zarar veriyor.



Hürriyet Ankara




Geri Dön