30 / 04 / 2024

Ankara Emekli Kent Parkı açıldı!

Ankara Emekli Kent Parkı açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kalecik’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Emekli Kent Parkı”nın açılışını gerçekleştirdi. Parkın içersinde düzenlenen törene Ankara Milletvekili Emrullah İşler de katıldı....




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kalecik’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Emekli Kent Parkı”nın açılışını gerçekleştirdi. 

Parkın içersinde düzenlenen törene Başkan Gökçek’in yanı sıra,  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Belediye bürokratları ile çok sayıda Kalecikli katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Başkan Gökçek, mahallenin adıyla bir olan “Emekli Kent Parkı”nın herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Bu parkımıza aileleriniz ile birlikte gelip çok güzel vakit geçirirsiniz İnşallah” dedi.


-“16 BİN METREKARE BÜYÜKLÜKTE PARK” 

Parkın toplam 16 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirten Başkan Gökçek, yapılanlarla ilgili şunları söyledi: 

“Bu parkın içinde 12 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan var. 20 adet pergole, 50 adet bank koyuldu. 21 bin adet çalı, 80 bin adet çiçek dikildi. 1 adet basketbol sahası, 1 adet çocuk oyun alanı yapıldı. Hanımların spor yapacağı aletler var. Ayrıca 400 metre uzunluğunda da koşu yolu yaptık.” 

Başkan Gökçek, “Gerek Büyükşehir Belediyesi olarak bizim tarafımızdan yapılanlar, gerekse son 1,5 yıl içersinde Filiz Başkanın yaptıklarını üst üste koyarsak ,öyle zannediyorum ki bir CHP’li belediye olsaydı bunları 20 senede yapmaları mümkün olmazdı ” diye konuştu.


-“ANKARA’NIN MERKEZİ’NDE NE VARSA KALECİK’TE DE

O OLACAK” 

Kalecik’te alt yapıdan üst yapıya çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, sadece son 1,5 yıl içinde Kalecik’te yollara 56 bin ton asfalt dökerken, 19 bin metrekare de modern kaldırımlar döşediklerini söyledi.

“Ankara’nın merkezinde ne varsa Kalecik’te de artık o olacak” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “ Sadece Kalecik’te açtığımız ve onardığımız yol 445 kilometre. 39 kilometre yol çalışması yaptık…. Bu çalışmalarımızın toplamı maliyeti 15 trilyon liradır. 

Bir tane saat kulesi hediye ettik. 1 tane havuz yaptık. ASKİ olarak Kalecik ve mahallelerinde 21 kilometre kanalizasyon, 6,5 kilometre yağmur suyu hattı, tam 68 kilometre de içme suyu hattı döşedik. 

5 tane su deposu yaptık, 20 tane su kuyusu açtık. Okul ve cami onarımlarına başladık. Bunları da en kısa süre içersinde tamamlayacağız.” 

Büyükşehir Belediyesi olarak Kalecik’te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için de çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5 bin adet ceviz fidanı dağıtacağız. Ankara’nın tüm ilçelerinde arıcılığın gelişmesi için teşvikte bulunuyoruz. Bunun için Ankara şartlarına uygun olan Kafkas arısının üretilmesini sağlayacağız. Ondan sonra da 10 bin adet arı kovanı dağıtacağız. Böylece Ankara’nın balını marka yapacağız. İnşallah ilçelerimiz birbiriyle yarışacak. Ayrıca sizin de yöresel ürünlerinizi satacağınız shovroom açacağız”

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, katılımcılarla birlikte Parkın açılışını gerçekleştirdi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön