30 / 04 / 2024

Düzce Kent Park açıldı!

Düzce Kent Park açıldı!

Düzce Belediyesi tarafından mahalle parklarının yanı sıra şehir parkı projesi hazırlandı. Orman İşletmesi alanı içinde 11 dönümlük alan Düzce Belediyesi Kent Parkı olarak hizmete açıldı....



Düzce Belediyesi tarafından mahalle parklarının yanı sıra şehir parkı projesi hazırlandı. Orman İşletmesi alanı içinde 11 dönümlük alan Düzce Belediyesi Kent Parkı olarak hizmete açıldı. Yoğun kalabalığı katıldığı törende konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, alanın ahşap yürüyüş parkurları, kamelya, salıncak, oyun gruplarının yer aldığını belirterek "Düzce'de birçok ilke imza attık. Bugün de farklı bir gün. Yıllardır Düzce'nin merkezinde orman işletmesi olarak bilinen alan halkında kullanacağı bir mekan haline getirdik. Herkesin kullanımına açılan bir düzenleme yaptık. Bu alanda 200'ün üzerinde ağaç var. Ağaçların üzerine isimlerini yazdık çocuklarımız öğrensinler diye. Bu alanın doğallığını hiç bozmadık. Doğal ortamı zemini bozmadan bu noktaya getirdik. Çocuklarımız burada eğlenirken ailelerde masalarda piknik yapıp hoşça vakit geçirecekler. Bu alanı özellikle hem kamera ile denetleyerek hem de belediyemizin güvenlik elemanları tarafından denetlenecek. Bu alanda hiçbir ticari oluşum yapmadık olmayacakta. Tamamen halkın istediği şekilde kullanımına açık bir alan olacak" dedi.


Başkan Bayram halka "Kendi bahçeniz gibi kullanın o şekilde kollayın" diye konuşmasını bitirdi.


Milletvekili Fevai Arslan, ise "Belediye başkanımıza bu hizmeti Düzce'ye kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Yıllardır hep bir park olsun diye hayal edilirdi. 11 dönümlük alan park olarak kazandırıldı. 63 dönümlük alanın gerisine de talibiz" dedi.


Milletvekili İbrahim Korkmaz da "Doğrusu çok söylenecek bir şey yok her şey güzelliği ile ortada. Milletvekili arkadaşımızın da dediği gibi biz buranın tamamını talibiz. Bunu da başaracağız. Bir İspanyol atasözü derki 'verileni al istemeye devam et' Belediye başkanımızın böyle güzel çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Buranın yapılması uzun zaman aldı. Buralar medeniyetin birer göstergesidir" dedi.


Konuşmaların ardından dualarla parkın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşla ardından parkı gezdiler. Çocuklar salıncaklarda sallanmaya başladı. 


İha


Geri Dön