03 / 05 / 2024

Ankara Etlik Hastanesi'ne 876 milyon euroluk kredi!

Ankara Etlik Hastanesi'ne 876 milyon euroluk kredi!

Kamu-özel işbirliğiyle inşa edilen 16 dev sağlık kompleksinden biri olan Ankara Etlik Hastanesi’ne 13 banka 876 milyon euroluk krediyle projeye destek verdi.



Kamu-özel işbirliğiyle inşa edilen 16 dev sağlık kompleksinden biri olan  Ankara  Etlik Hastanesi’ne dev kaynak sağlandı. 3 bin 566 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyükleri arasına girecek olan hastane için 13 banka 876 milyon euroluk krediyle projeye destek verdi. Bakan Müezzinoğlu, “4 yılda 46 bin yatakla sağlık hizmeti vereceğiz” dedi.


Sağlık Bakanlığı'nın Kamu-Özel Ortaklığı (KOO) modeli ile yürüttüğü entegre sağlık kampüsleri programı kapsamındaki 3 bin 566 yataklı Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'ne dev kaynak sağlandı. 876 milyon euroluk (yaklaşık 2,4 milyar lira) kaynağı sağlayan ve yerli ile yabancı 13 bankadan oluşan konsorsiyum ile projeyi üstelenen firmalar arasında düzenlenen anlaşma İstanbul'da dün imzalandı.


20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Toplamda 1 milyon 71 bin metrekare inşaata sahip Etlik Entegre Sağlık Kampüsü 42 ayda inşa edilerek hizmete hazır hale getirilecek. Ana yapı haricinde 6 kulesi olan kompleks; Genel Hastane, Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ile birlikte Teşhis ve Tedavi binasından oluşuyor. Hastaneyle 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.


EN BÜYÜK DESTEK ERDOĞAN'DAN

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, entegre sağlık kampüsüyle Türkiye'nin sağlıkta gelecek vizyonunun temel taşlarını oluşturduğunu söyledi. Yunanistan'ın krizde olduğu bir dönemde Türkiye'ye 18 yıl vadeli kredi verilmesinin ekonominin gücü olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Güvenli ülkeyiz. Dev sağlık şehirlerinde en büyük katkı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Sayın Erdoğan, bu süreçte bizlere misyon liderliği yaptı” dedi. Tekirdağ ve Şanlıurfa'ya inşa edilecek sağlık kampüsleri projelerini Yüksek Planlama Kurulu'nun onayına gönderdiklerinin bilgisini de veren Müezzinoğlu, diğer komplekslerinde ihale süreçlerinin devam ettiğni aktardı.


Bu projede birçok ilk var

Yatırımcı Şirket Ankara Etlik Sağlık Yatırım A.Ş. CEO'su ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat İnanç, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu miktarda ve bu özelliklerde bir proje finansman anlaşması ilk defa akdediliyor. Yine Etlik Projesi, bu kapsamda dünya finans sisteminin referans kuruluşlarını ve lider bankalarını böylesine geniş bir katılımla bir araya getiren ilk projedir. Huzurlarınızda bizlerle bu yolculukta birlikte olan dostlarımız Avrupa Birliği Referans Finans Kuruluşu EBRD, Dünya Bankası Referans Kuruluşu IFC, Karadeniz Kalkınma Örgütü Referans Kuruluşu Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, İtalya Devlet Kuruluşu SACE, Alman Kalkınma Bankası DEG, Ülkemizin saygın kurumları Türkiye İş Bankası, TSKB, Akbank, dünya finans sisteminin önde gelen bankaları Credit Agricole, Deutsche Bank, Unicredit, ve Banca IMI/Banca Intesa'ya tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Uluslararası finans dünyasının Astaldi ve Türkerler'e olan takdirleri bugün bir kez daha tescil edilmiştir” dedi.


Yeni Şafak 




Geri Dön