28 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 



Ankara İstanbul arasında yüksek hızlı tren hattında "Ekspress YHT' seferleri 10 Temmuz'da başlayacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demir yollarına yönelik düzenleme yapılacağını dile getirdi. 

Bugüne kadar 57 milyon yolcuya hizmet veren YHT'lerin pandemi  döneminde yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını hatırlatan Karaismailoğlu, kademeli normalleşme kararları ile toplu taşıma araçlarında yolcu kısıtlamasının bittiğini belirtti. 

Karaismailoğlu, 1 Temmuz'dan itibaren tam kapasite işletilen YHT'lerde seferlerin, Kurban Bayramı tatili öncesinde 10 Temmuz itibarıyla 26'dan 36'ya çıkarılacağı söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz da başlayacak!

"Günlük sefer sayılarının Ankara-İstanbul-Ankara hattında 10'dan 14'e, Konya-İstanbul-Konya hattında 4'ten 6'ya, Ankara-Konya-Ankara hattında 8'den 10'a, Ankara-Eskişehir-Ankara hattında 4'ten 6'ya yükseltildi. Yolcuların, Kurban Bayramı tatili döneminde seyahat planlamalarını önceden yapabilmeleri ve gidiş-dönüş biletlerini aynı anda alabilmeleri için tüm parkurlardaki YHT seferleri 31 Temmuz'a kadar olacak şekilde satışa açıldı."

Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT seferlerinin de başlayacağını söyeleyen Karaismailoğlu, "Ankara-İstanbul hattında 10 Temmuz'da saat 06.00'da hareket edecek ilk YHT 'ekspres' olacak. Bu tren sadece Eskişehir ve İstanbul-Pendik'te duracak. Ekspres YHT ile yaklaşık 25 dakikalık bir zaman kazanılacak." şeklinde konuştu. 

YHT bağlantılı kombine taşımacılıkla seyahat sürelerinin önemli oranda azaldığının altını çizen Karaismailoğlu, "YHT artı otobüs" bağlantısıyla Ankara-Bursa hattında seyahatin 4 saate, Konya-Bursa hattında 4 saat 15 dakikaya, Ankara-Karaman hattında 3 saat 35 dakikaya ve İstanbul-Karaman hattında 6 saat 55 dakikaya düştüğünü belirtti. 

 Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz da başlayacak!

"YHT seferlerinin artırılmasıyla 16 bin 92 ilave kapasite sağlandı"

Karaismailoğlu, yolcu yoğunluğunun bayram tatilinin uzun olması sebebiyle önemli oranda yükseleceğini tahmin ettiklerini söyleyerek şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Mart 2020'den beri seyahat ve diğer kısıtlamalar nedeniyle vatandaşlarımız, Ramazan ve Kurban bayramlarını evlerinde geçirdi. Bu bayramda, hem kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması hem okulların tatil olması hem de yaz tatiline denk gelmesi dolayısıyla şehirlerarası seyahatler önemli oranda yoğunlaşacaktır. YHT seferlerinin artırılmasıyla günlük 4 bin 542, toplamda 16 bin 92 ilave kapasite sağlandı."

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde salgın döneminde her türlü tedbiri alarak sağlıklı ve güvenli seyahat imkanı sunduğunu söyleyen Karaismailoğlu, TCDD Taşımacılık AŞ'nin, kademeli normalleşme sürecinde de her türlü tedbiri alarak en iyi hizmetin sağlanacağını aktardı. 

28 Mart 2020'den itibaren seferlerine ara verilen ana hat trenlerinin ilk etapta 12 Temmuz'dan sonra seferlere başlayacağını belirten Karaismailoğlu, bu kapsamda Doğu Ekspresi, Güney Ekspresi, Van Gölü Ekspresi, 4 Eylül Mavi, Pamukkale Ekspresi,  Ankara  Ekspresi, Fırat Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Ege Ekspresi, Konya Mavi,  İzmir  Mavi, Göller Ekspresi'nin işletileceğini açıkladı. 

Karaismailoğlu, sık seyahat yapanlar için YHT'lerde ve diğer trenlerde abonman paket satışının sürdüğünü hatırlatarak orta ve yakın şehirler arasında daha önce işletilmeye başlanan bölgesel trenlerin 32 ayrı güzergahta günde 162 sefer yaptığını belirtti. 

Bakan Karaismailoğlu, şehir içi toplu ulaşımda  Marmaray  ve Başkentray'da normal seferlerle hizmete devam ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de hızlı tren yatırımları hız kesmiyor!


 


Geri Dön