27 / 04 / 2024

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.



İzmir ile Ankara’yı daha çok yakınlaştıracak olan ve merakla beklenen Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin hangi aşamada olduğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, Demokrat Parti  İzmir  Milletvekili’nin soru önergesine verdiği yanıtla ortaya çıktı. 18 Temmuz 2023 tarihinde İzmir Milletvekili Uzun’un, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergeye cevap, 166 gün sonra, yani 6,5 ay sonra geldi. 

Bakan Uraloğlu projenin 2027 yılında tamamlanmasının planlandığını belirtti. 


UZUN, BİRÇOK SORU SORMUŞTU, BİR TANESİ YANITLANDI 


Demokrat Parti Milletvekili Salih Uzun, 2013 yılında temeli atılan ve dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından 1080 günde tamamlanacağı ilan edilen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin, 10 sene geçmesine rağmen tamamlanmadığını, projenin yapım ihalesinin iptal edilerek yeniden yapıldığı bilgisini aldıklarını kaydetmişti. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027 de hizmete açılacak!

Uzun soru önergesinde, “Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Yapımı projesinin ilk ihalesi iptal edilmiş midir? Eğer edilmişse gerekçesi nedir? Proje yeniden hangi tarihte ihale edilmiştir? Son ihaleye hangi firmalar davet edilmiş, hangileri teklif vermiştir? İhale sonucunda hangi firmalarla sözleşme imzalandı? Projenin başlangıçta öngörülen ve son ihale sonrası imzalanan sözleşmedeki maliyeti ne kadar? 10 sene önce temeli atılmasına rağmen makul sınırları çok aşan bu gecikmenin nedeni nedir? Proje hangi tarihte tamamlanacaktır?” sorularını yöneltmişti. 


URALOĞLU: TÜM HATTIN 2027 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI PLANLANMAKTADIR 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 6,5 ay sonra verdiği yanıtta “Ankara-İzmir YHT Yapım İşine, 24 Şubat 2022'de yer teslimi gerçekleştirilerek yapım çalışmalarına başlandı. Altyapı ve üstyapı imalat çalışmaları sürmekte olup, projede yüzde 50’sinin üzerinde ilerleme kaydedildi. Tüm hattın 2027 yılı içinde tamamlanması planlanıyor” görüşlerine yer verdi. 

Bu açıklamayı yeterli bulmadığını, diğer sorularının yanıtsız kaldığını dile getiren Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, “Projenin ismi Yüksek Hızlı Tren Projesi ama, proje adeta kaplumbağa hızıyla ilerliyor” dedi.

 

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

İstanbul'da bir esnaf anlattı: Mal sahibim Afgan, 5 bin TL kira veriyorum!


Geri Dön