29 / 04 / 2024

Ankara Kahramankazan yeni hastanesine kavuşuyor!

Ankara Kahramankazan yeni hastanesine kavuşuyor!

Ankara Kahramankazan'da inşa edilen Devlet Hastanesi'nde çalışmalar tamamlandı. Hastanenin açılışı kısa süre içerisinde yapılacak. 



Sağlık Bakanlığı ve Kahramankazan Belediyesi ortaklığıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ilçeye kazandırılacak olan tam teşekküllü 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin inşaat çalışmaları tamamlandı. Sabah'tan Tolga Özlü'nün haberine göre; yaklaşık 53 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen hastanede odalar tek ve çift kişilik olarak tasarlandı. 

Modern mimari yapısıyla göz dolduran hastanede son teknoloji tıbbi cihazlar kullanıldı. Hastanede ek olarak otopark ile açık ve kapalı alanlar da bulunuyor. Polikliniklerden fizik tedavi hizmetlerine kadar geniş sağlık hizmeti olacak hastanede toplam poliklinik sayısı ise 61'i buluyor. Bunların arasında birer poliklinik diyalize ve kemoterapiye ayrıldı. 

Fizik tedavi hizmetleri için 3 polikliniğin bulunduğu hastanede, acil poliklinik sayısı 4, diş polikliniği ise 5 olarak planlandı. Endoskopi, bronkoskopi için de birer kliniğin olacağı hastanede 15 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 7 ameliyathane hizmet verecek. İnşaat çalışmaları tamamlanan hastanenin, önümüzdeki günlerde hizmete girmesi hedefleniyor.

Ankara Kahramankazan yeni hastanesine kavuşuyor!

Bölge için önemli yapı 

Hastane yapım çalışmalarını yakından izleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kahramankazan'daki mevcut 75 yatak kapasiteli mevcut devlet hastanesinin 57 bin nüfusa sahip olan ilçelerinde ihtiyaca cevap vermekte zorlandığını söyleyerek "Yeni hastanemiz tamamlandığında ilçemiz sağlık alanında çok önemli bir sağlık hizmetine ve değere kavuşacak. Kahramankazanımızın modern bir hastaneye kavuşacak olmasından dolayı mutluyuz. Bu hastane yalnızca ilçemiz için değil çevre ilçelere de hizmet verecek önemli bir değer olacak. Böylesine bir hizmetin ilçemize kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca ve tüm emeği geçenlere Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Kahramankazanımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Ankara Kahramankazan, yeni hastane için gün sayıyor!


 


Geri Dön