27 / 04 / 2024

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Ankara  Kızılcahamam'da ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Kızılcahamam Millet Bahçesi'ni inceleyen Kurum, burada devam eden çalışmalara ilişkin bilgi aldı, fidan dikti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) kentsel dönüşüm alanına gelerek, meydan ve konut inşaatlarında inceleme gerçekleştirdi. Kızılcahamam Kaymakamlığını da ziyaret eden Bakan Kurum, inşaatı süren Kasaplar Çarşısı'nda çalışmalarda inceleme gerçekleştirdi. 

Ankara Kasaplar Çarşısı nda kentsel dönüşüm Mayıs ta tamamlanacak!

Kasaplar Çarşısı'nda meydana gelen yangını hatırlatan Kurum, "O gün vatandaşlarımıza, tüm Türkiye'ye bir söz vermiştik. Geldik ve burada vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur olmayacağı bir kentsel dönüşüm projesini hızlıca yürütecek ve yeni Kasaplar Çarşısı'nı Kızılcahamam'ın, Ankara'nın mimarisine, ruhuna, kültürüne uygun bir şekilde yapacağımızı ve hızlı şekilde bu süreci tamamlayacağımızı ifade etmiştik. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda, onlara taşınma, kira yardımı vermek suretiyle hiçbir şekilde onları mağdur etmeden, onlarla birlikte bu süreci yürütüyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık 30 milyon lira yapım bedeli olan çarşının kaba inşaatının büyük ölçüde bittiğini Mayıs ayında inşaatın tamamını bitirmek istediklerini söyleyen Kurum, 59 yeni dükkan inşa edildiğini ve zemin iyileştirme ile fore kazık çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Bakan Kurum, ilçede 3 etap halinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını da Mayıs ayında tamamlayacaklarını açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 


 


Geri Dön