06 / 05 / 2024

Ankara Kuzeykent’te yaşam başlıyor!

Ankara Kuzeykent’te yaşam başlıyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın kuzeyinde 3 protokol Yolu olarak bilinen bölgede nşa edilen “Kuzeykent Projesi”nde ilk etapta 250 konut, açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu.



TOKİ ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 1.655.000 metrekare alan üzenimde hayata geçirilen Kuzeykent Projesi, 5 bin 82 konutun yanı sıra; ticaret, kültür. eğitim, sağlık ve spor tesisleriyle Ankara'nın en büyük rekreasyon alanı yer alıyor.

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre; Tamamlanma aşamasına gelip satışa sunulan konutlar 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 kat planlarından oluşuyor. Konutlar 235 bin TL’den başlayan fiyatlarla ve yüzde 10,15 ve 25 peşinat ile 96,108 ve 120 ay vade seçenekleriyle satışa sunuluyor.

ANKARA’NIN EN BÜYÜK REKREASYON ALANI

Konutun yanı sıra ihtiyaç duyulan sosyal tesisleri de inşa eden TOKİ, Ankara Kuzeykent’te farklı gelir grubundan insanların aynı yaşam alanında iletişim içinde olacakları bir yapılaşma modeli hayata geçiriyor. Kuzeykent Projesi’nin Ankara’ya yeni bir değer katacağını vurgulayan  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, yeni yerleşim bölgesinin konutun yanı sıra, ticari, kültürel, eğitim, sağlık, spor, ibadet yapıları ve tesisleriyle her türlü ihtiyaca cevap verdiğini söyledi. Turan, Kuzeykent’in, Ankara'nın yaşayan en büğlü rekreasyon alanı olacağını da belirtti.

YEŞİL İLE İÇ İÇE

700 bin metrekare alana üzerinde 76 bin ağaç 5 milyon çalının yer alacağı projeyle vatandaşın daha çok yeşille buluşacağını ifade eden Turan, “Kuzey rekreasyon alanında; 23 farklı büyüklükte süs havuzu, müzik ve dans eşliğinde ses-ışık ve su oyunu gösterilerinin yapıldığı havuz, 21 restoran ve kafe, 817 araç kapasiteli açık otopark, yaşlılar merkezi, 5 bin kişilik amfi, nikah ve düğün salonu yer alacak” dedi. İlk aşamada 250 konutun satışa sunulduğu Kuzeykent Projesi’nde, her kesimin ihtiyacına karşılık verecek sosyal alanların yer aldığını söyleyen Turan, projenin çok yönlü bir planlama anlayışıyla tasarlandığını vurguladı. Turan, “Yürüyüş yolları, mini futbol sahası, basketbol oyun alanı ve antrenman sahası, voleybol sahası, spor aletleri, masa tenisi, kaykay pisti, spor salonu, açık ve kapalı yüzme havuzlarının yer alacağı projede, farklı niteliklere sahip çocuk oyun ve spor alanlarıyla bölge sakinleri yeşille iç içe, güçlü bir sosyal hayatın içinde olacak” dedi.
 


Geri Dön