28 / 04 / 2024

Ankara Mamak'ta zemini kayan mahalle boşaltılıyor!

Ankara Mamak'ta zemini kayan mahalle boşaltılıyor!

Ankara Mamak'ta, toprak kayması nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan 125 gecekondu boşaltılıyor



Gecekondularda oturan mahalle sakinleri, evlerini boşaltmaya başlarken, belediye de vatandaşların taşıma işlemine yardımcı oluyor.Başkentte toprak kayması nedeniyle birçok evde çatlakların meydana geldiği, asfaltların yarıldığı Mamak Cengiz Topel Mahallesi'nde oturan gecekondu sakinleri, bölgeyi terk ediyor. Kış ortasında evsiz kalan gecekondu sakinlerine Mamak Belediyesi yardım ediyor. Belediye, bölgede kirada oturan gecekondu sakinlerinin 3, ev sahiplerinin ise 6 aylık kira bedelini karşılayacak.

Yaklaşan tehlike nedeniyle bölgede çalışma yapan belediye ekipleri, evlerini boşaltan gecekondu sakinlerine yardımcı oldu. Yıkım tehlikesiyle karşı karşıya kalan 125 evin 52'sini boşaltan belediye, kalan evlere ise girilmemesi için mühür vurdu.

Bölgeyi gezen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, mahallenin heyelan nedeniyle boşaltıldığını söyledi. Akgül, "Düz mantıkla bakıldığı zaman, 'biz burada 50 yıldır kalıyoruz. Buraya neden konut yapılamıyor' deniliyordu, sebebi çıkmış oldu. Burası kentsel dönüşüm içerisinde rekreasyon alanı" dedi.

ZARAR GÖREN 125 GECEKONDUDAN 52'Sİ BOŞALTILDI, DİĞERLERİ MÜHÜRLENDİ

Mahallede 125 gecekondunun zarar gördüğünü ve bunlardan 52'sinin boşaltıldığını belirten Akgül, diğer evlere ise mühür vurarak vatandaşların girişine izin vermediklerini belirtti. Kayma riski olan evlere ilişkin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akgül, "Sayı çoğalabilir, günlük olarak bütün ekiplerimiz burada. Durum tamamen kontrol altında." şeklinde konuştu.

Öncelikli olarak, tehlike arz eden evleri tamamen boşalttıklarını anlatan Akgül, vatandaşların taşınması ve ev bulmaları konusunda yardımcı olduklarını söyledi. Akgül, mahallede kirada oturanlara taşındıkları evin 3 aylık kirasını, ev sahibi olanlara ise ilk etapta 6 ay kiralarını ödeyerek yardımcı olacaklarını kaydetti. Çankaya Belediyesi'ne ait olan kısımlarda oturan vatandaşların da kendilerinden yardım istediklerini ifade eden Akgül, Çankaya Belediyesi'nden de aynı duyarlılığı göstermesini beklediklerini ifade etti.

MAHALLE SAKİNLERİ EVLERİNİ BOŞALTIYOR

Heyelan bölgesinde oturan gecekondu sakinleri ise soğuk havada evlerini taşıma derdine düştü. Heyelan nedeniyle evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten mahalleli, ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

Çeyiz sandığı üzerinde oturan bir mahalle sakini ise "Bir hafta içerisinde heyelan oldu. Günde 1-2 santim. Aşağıdaki komşuların evi göçmeyince kimse fark etmedi. Allah'tan ki yavaş yavaş oldu." diye konuştu. Babasının yatalak, annesinin kalp hastası olduğunu belirten gecekondu sakini, akrabalarının yanına taşındıklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar ise ev bulup kiraya çıktıklarını söyledi.

Zaman


Geri Dön