29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta riskli 3 ev boşaltılıyor!

Kahramanmaraş'ta riskli 3 ev boşaltılıyor!

Kahramanmaraş'ta kent merkezinde aşırı yağış nedeniyle oluşan heyelan sonucunda belediye ekipleri, yıkılma riski taşıyan 3 evin boşaltılmasına karar verdi.



Kahramanmaraş'ın kent merkezinde aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucunda belediye ekipleri, yıkılma riskine karşı 3 evin boşaltılmasına karar verdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şekerdere Caddesi'nde yol kenarında daha önce meydana gelen küçük çaplı heyelanlar sonucunda önlem almak için duvar inşasına başladı. 

İnşaat sürerken akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle aynı bölgede tekrar heyelan oluştu. İhbar üzerine bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve Fen İşleri Daire Başkanı Onur Erdi de olay yerine gidip incelemeler yaptı.

İncelemelerde bazı mahalle sakinleri evlerinde kayma riski taşıdığını söyledi. Yapılan tetkiklerde sokaktaki 3 evin risk altında olduğu seçilip boşaltılmasına karar verildi. 

Bölgede 6 aydır heyelanlar yaşandığını belirten Onur Erdi, “Heyelanlar nedeniyle istinat duvarı yapma kararı aldık. Bunun gerçekleştirmek için çalışma yapıyoruz ama 6 aydır devam eden akmalar ve yoğun yağışlar sebebiyle zemin sularının artışıyla birlikte akmalar devam ettiği için vatandaşları 3-4 gün başka yerde misafir edeceğiz. İstinat duvarı çalışmamızdan sonra kaya örgülü duvar yaparak vatandaşların güvenliğini sağlayacağız inşallah" açıklamasında bulundu.


Geri Dön