11 / 05 / 2024

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...



TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Yeni sefere konulan tren Ankara'dan 11.10'da, Sivas'tan 14.50'de hareket edecek. Günlük ortalama 3 binden fazla yolcunun seyahat ettiği Ankara-Sivas hattında işletilen hızlı trenlerde yeni seferlerle cuma, cumartesi ve pazar günleri 966 kişilik kapasite artışı sağlanmış olacak" ifadelerine yer verildi ve 27 Nisan'da hizmete açılan hatta bugüne kadar 264 bin yolcunun seyahat ettiği belirtildi. 

Ankara-Sivas hattında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor. 

Bunun yanı sıra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolcu sayısının 76 milyonu aştığını duyurmuştu. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

Açıklamasında "YHT'ler, geçtikleri 11 ilde ülke nüfusunun yüzde 35'inin doğrudan, kombine taşımacılıkla ise nüfusun yüzde 53'ünün hayatını kolaylaştırıyor" ifadelerine yer veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, YHT bağlantısıyla, otobüsle 11 saat 30 dakika olan İstanbul ile Konya Karaman arası seyahat süresinin 6 saat 55 dakikaya, 7 saat süren İstanbul-Eskişehir- Kütahya-Tavşanlı seyahatinin 4 saat 45 dakikaya, 4 saat olan Ankara-Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı seyahat süresinin 2 saat 46 dakikaya, 10 saat olan Ankara-Sivas-Malatya seyahat süresinin de 7 saat 52 dakikaya kadar düştüğünün altını çizdi. 

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, otobüsle 11 saat olan İstanbul-Konya-Antalya (Alanya) seyahat süresinin YHT artı otobüs bağlantısıyla 10 saate, otobüsle 7 saat olan Konya-Ankara-Sivas seyahat süresinin YHT ile 4 saat 45 dakikaya indirildiğini belirtti. 

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekimi ne zaman yapılacak? 1+1, 2+1, 3+1 konutlar için geri sayım başladı! Hemen bakın!

ŞOK Market'te araç içi yatak 499 TL'ye, süpürge 179 TL'ye, kompresör 299 TL'ye düştü! ŞOK 22 Temmuz aktüel kataloğu

İstanbul'da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!


Geri Dön