28 / 04 / 2024

İstanbul'da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!

İstanbul'da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!

sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Temmuz raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler değerlendirildi. Verilere göre, kiralık konutlarda hareketlilik devam ederken, satılık konut talebi düşüyor. İşte ayrıntılar...



Emlak piyasasının nabzını tutan sahibindencom, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Temmuz ayı raporunun verilerini açıkladı. 

Haziran'daki uzun bayram tatilinin, konut piyasasının normal eğilimi dışında bir miktar yavaşlamasına neden olduğu belirlendi. Raporda yer alan verilere göre, konut talebi endeksi Mayıs ile karşılaştırıldığında yüzde 6,3 oranında düşüş yaşadı. 

Konut piyasasındaki canlılık göstergesi şeklinde izlenen satılan konutların satılık ilan sayısına oranının ülke geneli ile İstanbul’da yükselirken,  Ankara  ve İzmir’de düştüğü belirlendi. 

Ayrıca, İstanbul ilçelerinde kira artışlarında gözlemlenen farklılaşma da deprem riski algısının belirgin bir etki yaratmadığını ortaya koyuyor. 

Konut piyasasında bir diğer canlılık ölçütü şeklinde kullanılan, satılık konut ilanlarının ne kadar süre yayında kaldıklarını belirten kapatılan ilan yaşı geçen ay ile karşılaştırıldığında ülke genelinde ve üç büyükşehirde yükseldi. 

İstanbul da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!

İstanbul'da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!


Geri Dön