04 / 05 / 2024

Ankara-Sivas YHT yaklaşık 1 yıl sonra açılacak!

Ankara-Sivas YHT yaklaşık 1 yıl sonra açılacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı 2018 yılının sonu ila 2019 yılının başında hizmete açılacak. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Muhammet Muraf'a bzı açıklamalarda bulundu. Arslan, Türkiye'de YHT işletmesinde 1.213 kilometrelik hat olduğunu ve bu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. 


Arslan, YHT'yi yaygınlaştırmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Arslan, "Bunu daha çok yaygınlaştırmak doğu-batı, kuzey-güney aksında hızlı tren ağını örmek için Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas demiryolu hattının tamamında çalışmalarımız devam ediyor."  dedi. 


Ankara-Sivas YHT kısa zamanda açılacak

Ankara-Sivas YHT'nin çalışmaları devam ediyor. Arslan, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı 2018 sonu 2019 başında bitirip hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bütün güzergah boyunca gerek altyapıda, gerek üstyapıda yoğun bir çalışma devam ediyor. Üst yapıyla ilgili eksik olan bir kısmı vardı onun da ihalesini yaptık sözleşmeyi imzaladık ve işe başlandı. İnşallah 2018 sonunda bitirmek yönünde bir hedefimiz ve gayretimiz var." şeklinde konuştu. 


Hayata geçirilecek YHT ile Sivas-Ankara ve Sivas-İstanbul arasındaki yolculuğun kısalacağını ifade eden Arslan, "Ankara-Sivas arası mevcutta yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Kaldı ki şu anda elektrikli ve sinyalli hale getirmekten yana bir çalışmamız var. Dolayısıyla o arada tren çalışmıyor. YHT ile Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek. YHT, şu anda Ankara-Pendik arası çalışıyor. YHT'nin Haydarpaşa'ya kadar olan kısmı bittiğinde Sivas'tan çıkan yolcu 5 saatte Haydarpaşa'ya varacak."  ifadelerini kullandı.

 


Geri Dön