28 / 04 / 2024

Ankara Tunalı Caddesi'nin sorunları bitmiyor!

Ankara Tunalı Caddesi'nin sorunları bitmiyor!

Ankara’nın her dönem parlayan yıldızı olan, eğlence mekanları ve cadde üstü mağazalarıyla Başkent markaları arasında yer alan Tunalı Hilmi Caddesi'nde yaşanan sorunlar bir türlü çözülmüyor.



Gün içinde binlerce ziyaretçiyi ağırlayan, hafta sonları ise adım atacak yer dahi bulunamayan Tunalı Hilmi Caddesi sorun yumağına döndü. Caddenin kaldırımları, yürünemeyecek hale gelirken, elektrik direklerinden ise kablolar sarkıyor. Ankara’nın tüm bölgelerinde yer altına inen elektrik şebekesi, kaldırımlarının yıkık dökük hali ve yol boyu otopark karmaşasıyla baş başa kalan caddenin esnafı, “Adımızı bilmeyen yok ancak hizmet getiren yok. İşlerimiz olumsuz etkileniyor” diye konuştu. Vatandaşlar da bölgenin belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını belirterek, “Yağmurlu havalarda yürümek imkansız. Her adımınızda bastığınız yerden su sıçrıyor” ifadelerini kullandı.  


PRESTİJİMİZ İÇİN YAPIN


Eski Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve elçiliklere olan yakınlığı nedeniyle yabancı konukların da en çok ilgi gösterdiği mekanları içinde barındıran Tunalı Hilmi Caddesi’nin hali tepki çekerken, bölge esnafı şunları söyledi: “Bölge Ankara’nın simgesi. Elçiliklerin çoğuna yürüme mesafesinde. Türkiye’nin en prestijli caddesinde kaldırım sıkıntısı yaşanması, Ankara’nın imajı açısından olumsuzluk yaratıyor. İnsanlar ülkelerine döndüklerinden, Başkentimizi bölye anlatmamalı. Onları güzel anılarla uğurlamalı, en azından sık geldikleri bu caddenin kaldırımlarını yapabilmeliyiz.”


EL ELE VERSİNLER


Bölge sakinlerinden Esra Küner, büyükelçilik ve birçok yabancı konuğun olduğu caddede, bu tarz problemlerin olmasını eleştirerek, “Anadolu kasabası değil Ankara’nın göbeğindeyiz. Kaldırımlar bakımsız, direklerden elektrik kabloları sarkıyor. Bu kablolar çocukların ve köpeklerin ulaşabileceği mesafede. Bu durumun önüne geçmeleri gerek. Büyükşehir Çankaya el ele burayı cennete çevirsin” dedi.


Hürriyet







Geri Dön