27 / 04 / 2024

Ankara YHT Garı dünyanın en modern garları arasında yer alacak!

Ankara YHT Garı dünyanın en modern garları arasında yer alacak!

Başkent Ankara'ya 5 yıldızlı tren garı yapılıyor. Türkiye'nin en büyüğü, dünyanın ise en modern garları arasında yer alacak olsn gar, Ankara metroları ile bağlantılı çalışacak




Ankara'ya 5 yıldızlı tren garı yapılıyor. Türkiye'nin en büyüğü, dünyanın ise en modern garları arasında yer alacak gar,  Ankara  metroları ile bağlantılı çalışacak. İçinde vatandaşların alışveriş yapabileceği mekanların bulunacağı garda aynı zamanda 5 yıldızlı otel de hizmet verecek. Gar, şu anki mevcut YHT ile günde 20 bin yolcuya ev sahipliği yapacak. 


50 BİNİ BULACAK 

Ankara-Eskişehir,Ankara-Konya, Konya-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hatlarının ardından yakın zamanda açılacak olan İstanbul-Ankara hattıyla birlikte günde 20 bin yolcuya ev sahipliği yapacak Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı, ilerleyen yıllarda Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Ankara-Bursa Yüksek Hızlı Tren hatlarının da tamamlanmasıyla bu sayı 50 bini bulacak. Ankara raylı taşımacılık sisteminde bulunan Ankaray, Batıkent Metrosu, Başkentray, Sincan Metrosu, Keçiören Metrosu ve yapılacak olan Havaalanı Metrosu ile bağlantılı olacak olan Yeni Yüksek Hızlı Tren Garı'nda bu metroların ortak istasyonu olacak. Ayrıca yeni gara bu metrolardan yer altından ve yerüstünden bağlantılar sağlanacak. 


YENİ YAŞAM MERKEZİ 

Gar, Ankara'da sadece ulaşımın değil aynı zamanda toplumsal ve kültürel yaşamın da merkezi olacak. Yolcuların rahatı ve keyifli dakikalar geçirmeleri için garda bilet satış gişeleri ve kiosklar, VIP ve CIP salonlar, bankalar, ATM gişeleri, emanet dolapları, TCDD ofisleri, hızlı kargo gişe ve ofisleri, kadın ve erkekler için mescitler, kafeteryalar ve restoranlar, çeşitli alışveriş merkezleri, fast food restoranları, bekleme üniteleri, güvenlik birimleri, ilk yardım ünitesi, ofis mekanları, toplantı salonları yer alacak. 


LÜKS KONFOR

Tren Garı'nın 3. ve 4. katlarında 99 odalı, 198 yataklı 5 yıldızlı otel bulunacak. Yeşil bina olarak tasarlanan ve engellilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bina içerisinde 145 dükkan, 42 kafe ve restoran yer alacak. Kapalı alan ve bodrum katlar dahil toplam yedi kattan oluşacak binanın iki bodrum katında bin 600 araçlık kapalı otopark hizmet verecek. İki yılda tamamlanacak 19 yıl 7 ay süre ile Kolin-Limak-Cengiz OGG koordinatörlüğündeki Ankara Tren garı İşletmeciliği AŞ tarafından yapılacak. Yolcu taşıma ve hızlı tren işletmesi ise TCDD tarafından yürütülecek. 



Sabah





Geri Dön