28 / 04 / 2024

Ankara'da konut sayısı her geçen gün artıyor!

Ankara'da konut sayısı her geçen gün artıyor!

Proje konutların sayısı ise her geçen gün artıyor. Memur kenti algısından sıyrılarak her alanda dünya başkentleriyle yarışacak konuma gelen Ankara, inşaat sektöründe hızlı bir ilerleme gösteriyor...



Başkent Ankara'da konutlar artık 'ev'den ziyade yaşam merkezi' olarak projelendiriliyor. Proje konutların sayısı ise her geçen gün artıyor Memur kenti algısından sıyrılarak her alanda dünya başkentleriyle yarışacak konuma gelen Ankara, inşaat sektöründe hızlı bir ilerleme gösteriyor. Özellikle gözde semtlerden Oran, İncek, Beytepe gibi bölgelerde inşa edilen marka projelerin artması Ankara'nın siluetinde ciddi değişikliklere yol açıyor. 



BİRBİRİNDEN AYRI 


Tüm bu gelişmeler, çok sayıda avantajı da beraberinde getiriyor. Geniş alanlarda inşa edilen konut projeleri, hem yatırım hem de yaşam sürdürmek için konut almak isteyenlerin önüne birbirinden değişik seçenekler sunuyor. Eski  Ankara  evlerinin birçoğunun yeşil alan olarak ayrılan bölümleri genellikle 'otopark' olarak kullanılıyor. 

Markalaşmış firmalar tarafından üretilen konut projelerinde ise yeşil alanlar ile otoparka ayrı bölümler ayrılıyor. Bu ise hem otomobili olanların yaşadığı park sorununa çözüm getiriyor hem de Ankara'nın yeşil alanlarına yenilerini katarak göz zevkine de yarıyor. 



DAHA FAZLA İMKAN 


Sosyal donatılar açısından ise yeni projeler farklı hizmetleri konut sahipleriyle buluşturuyor. Yeni nesil konutların büyük kısmında bulunan spor merkezlerinin yanı sıra artık konut sahiplerinin boş zamanlarını değerlendirebileceği geniş alanlar da projelere dahil ediliyor. Bu donatılar ise insanların daha fazla kaynaşmasını sağlayacak. Özellikle büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini de olumlu etkileyecek gibi görünüyor. 

Eskiden ev almadan önce dikkat edilen 'komşuluk ilişkileri' tekrar canlanacak gibi. 


Sabah Ankara


Geri Dön