29 / 04 / 2024

Ankara'da taş ocaklarına gece baskını gerçekleştirildi!

Ankara'da taş ocaklarına gece baskını gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Ankara’da çevreyi kirleten taş ocaklarına gece denetimleri gerçekleştirildi. Gece denetimleri ile daha temiz bir çevre için mesai kavramı da ortadan kaldırılmış oldu.



Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ansızın gerçekleştirilen gece denetimleri ile daha temiz bir çevre için mesai kavramı da ortadan kaldırılmış oldu.


Ankara Mamak İlçesi Kutludüğün Mevkii’nde yer alan ve sık sık toz şikayetlerine neden olan taş ocağı faaliyetlerine  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can ve İl Müdürlüğü denetim personelleri tarafından ani denetimler yapıldı.


Bu kapsamda 10 Ekim 2014 tarihinde Kutludüğün Mevkii’nde 18:30- 22:30 saatleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde bölgede bulunan tüm taşocağı faaliyetleri kontrol edildi.  Denetimler esnasında uygunsuzluk bulunan 4 firmaya tutanak tanzim edilerek idari yaptırım işlemi başlatıldı. Taş ocaklarına gece yapılan denetimlerde toplam 42 bin 232 TL. para cezası uygulandı.


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı yok. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.


Geri Dön