17 / 05 / 2024

Ankara’da ulaşım ücretlerine zam! Tam ve öğrenci bileti bakın ne kadar olacak?

Ankara’da ulaşım ücretlerine zam! Tam ve öğrenci bileti bakın ne kadar olacak?

Bugün ajanslara, Ankara’da yaşayan vatandaşları üzecek bir haber düştü. Ankara’da toplu taşıma ücretlerine zam geliyor. Peki Ankara’da yapılacak toplantının ardından öğrenci ve tam bilet fiyatları ne kadar olacak.



Konuyla ilişkili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan 1 metreküp sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) fiyatının, 2019 yılının nisan ayında 1,67 TL iken bugün 20,77 TL’ye yükseldiği belirtildi.

Ankara’da ulaşım ücretlerine zam! Tam ve öğrenci bileti bakın ne kadar olacak?

Açıklamada, dolayısıyla maliyetlerin yüzde 1000’den fazla arttığı, EGO Genel Müdürlüğü'nün 2022 yılı kasım ayı toplam giderinin 382 milyon lira, toplam bilet gelirinin 120 milyon lira, aylık zararının ise 262 milyon lira olduğu bildirildi.

Bunun dışında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yakıt maliyetinin düşüklüğü ve çevreci olması nedeniyle CNG’li otobüs filosu kurulduğu anlatılan açıklamada, EGO’da hizmet veren 1863 otobüsün yüzde 84’ünün CNG’li olduğu hatırlatıldı.

Öte taraftan bu konunun otobüs filosundaki yakıt seçeneği açısından sadece ABB'yi ilgilendirdiği belirtilen açıklamada, "Şu anda tam bilet 6,5 TL, öğrenci bileti 3,5 TL, öğrenci abonmanı ise aylık 90 TL’dir. Bu koşullarda tam biletin 9,5 TL, öğrenci biletinin 4,75 TL, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 TL olması ilk UKOME toplantısında gündeme alınacaktır" ifadeleri kullanıldı.

CNG İÇİN BOTAŞ’LA GÖRÜŞÜLECEK

Yapılan açıklamada ayrıca, söz konusu süreçte kamu ulaşımında kullanılan CNG fiyatında vatandaşlar lehine yeni vergi düzenlemesi yapılması için BOTAŞ ile görüşme yapılacağına işaret edilen açıklamada, "Bu düzenlemenin yapılmaması halinde bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacaktır. Aksi halde EGO’nun faaliyetlerini sürdürmesi mümkün gözükmemektedir." ifadelerine yer verildi.


Geri Dön