30 / 04 / 2024

Ankara'da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Ankara'da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her kalem ürün ve hizmete gelen zammın ardından belediyeler de verdikleri hizmetlerde fiyat artışları yapmaya başladı. Bunun en son örneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretlerine yaptığı zam oldu. Peki yeni zamla öğrenci ve tam bilet fiyatları ne kadar



Ankara’da toplu ulaşıma beklenen zam geldi.

Yapılan açıklamaya göre, Ankara’da toplu taşıma ücretlerine beklenen zam geldi.

Konuyla ilgili  Ankara  Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan yeni karara göre, 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla tam biletin 9,5, öğrenci biletinin 4,75, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Ankara da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinde kullanılan 1 metreküp CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) fiyatının 2019'un Nisan ayında 1,67 lira iken 20,77 liraya yükseldiği, maliyetin yüzde binden fazla arttığı vurgulandı.

Belediye bünyesindeki EGO Genel Müdürlüğü'nün 2022'nin Kasım ayı toplam giderinin 382 milyon TL, bilet gelirinin ise 120 milyon TL olduğu aktarılan açıklamada, aylık zararın 262 milyon lira olduğu bildirildi.

ABB açıklamasında, bu zararın aylarca vatandaşlar için belediye bütçesinden sübvanse edildiği, ancak maliyet yükünün ve vergilerin günden güne arttığı ifade edildi.


Geri Dön