17 / 05 / 2024

Ankara'da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Ankara'da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her kalem ürün ve hizmete gelen zammın ardından belediyeler de verdikleri hizmetlerde fiyat artışları yapmaya başladı. Bunun en son örneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretlerine yaptığı zam oldu. Peki yeni zamla öğrenci ve tam bilet fiyatları ne kadar



ABB Açıklamasında ayrıca, yakıt maliyetinin düşüklüğü ve çevreci olması nedeniyle CNG'li otobüs filosu kurulduğu vurgulanırken, bu konunun, yüzde 84 ile en büyük CNG'li otobüs filosuna sahip belediye olması nedeniyle en fazla ABB'yi etkilediğinin altı çizildi.

Ankara da toplu topla taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bileti kaç para oldu?

Belediyenin yaptığı açıklamada, şu anda tam bilet fiyatının 6,5 TL, öğrenci biletinin 3,5 TL, öğrenci abonmanının ise aylık 90 TL olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada konuyla ilgili yapılan UKOME toplantısında alınan yeni karara göre, 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla, tam biletin 9,5 TL, öğrenci biletinin 4,75 TL, öğrenci abonmanının ise aylık sınırsız 140 lira olarak belirlendiği açıklandı.

CNG fiyatında vatandaşların lehine yeni tarife düzenlemesi yapılması için Cumhurbaşkanına, ilgili Bakanlıklara ve BOTAŞ'a durumun arz edildiği de belirtilen açıklamada, “Bu düzenlemenin yapılmaması halinde bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacak ve aksi halde EGO'nun, faaliyetlerini sürdürmesi mümkün gözükmemektedir” ifadeleri yer aldı.


Geri Dön