04 / 05 / 2024

Ankara'daki 3 projenin ihale süreci mecliste konu oldu!

Ankara'daki 3 projenin ihale süreci mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki bazı büyük projelerin ihalelerine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..



Ankara daki 3 projenin ihale süreci mecliste konu oldu!

 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki bazı büyük projelerin ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu hazırladığı 5 sorusunu Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

1-  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanının istifasından bir hafta önce, başta Kanal Ankara, Anka Park ve ODTÜ yol bağlantı proje ihaleleri hangi firmalara hangi şartlara verilmiştir?

 

2- ODTÜ tünel yolu finansman ayağının, yapımcı firmayla ortaklandırılan, ODTÜ konut kooperatifi olarak yakın çevrede ayrılan bir arazinin, imar rantının bir kısım hisseleriyle ile trampa yapılacağı iddiaları doğru mudur?

 

3- Belediye ihale süreçleri Sayıştay Denetim Raporları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

 

4- Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne, Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 hizmet alım sözleşmesi gereği, 2014 yılında, toplamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ne kadar ödeme yapılmıştır?

 

5- Bu döner sermaye proje çalışması hakkında teknik ve bilimsel tutarlık açısından başlatılan bir soruşturma var mıdır? Varsa güncel akıbeti nedir?

 

 


Geri Dön