29 / 04 / 2024

Ankaralılar lüks konut arıyor!

Ankaralılar lüks konut arıyor!

Bürokrasinin başkenti algısından tamamen sıyrılarak gelişen sosyal yapıyla birlikte dünya başkenti konumuna gelen Ankara'da konut tercihleri de değişiyor. Ankaralıların, konut alanında artık lüks ve marka arar hale geldiği görülüyor.



Bürokrasinin başkenti algısından tamamen sıyrılarak gelişen sosyal yapıyla birlikte dünya başkenti konumuna gelen Ankara'da konut tercihleri de değişiyor. Ankaralıların, konut alımında artık lüks ve marka arar hale geldiği görülüyor. 

Türkiye'nin en kalabalık ikinci kenti olan Ankara'da inşaat firmaları bu ihtiyaca karşılık yeni ve büyük ölçekli projeleri hayata geçiriyor. Başkent'in neredeyse her bölgesinde markalı projelerin inşa edilmesi konut alıcılarının önüne sayısız alternatif sunarken, yaşanan ekonomik belirsizlik nedeniyle akıllara "konut balonu" ihtimali geliyor. Paladyum Beytepe'yi inşa eden Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, kamu kurumları, büyükelçilikler ve TBMM'nin bulunduğu Başkent'te konut balonunun özellikle lüks konutlar anlamında gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. 


İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

 Ankaralı konut alıcısının genellikle büyük konutları tercih ettiğini ve artık ölçeğin yanı sıra yaşamlara katılacak lüks ve konforun da olmazsa olmaz özellikler hale geldiğini bildiren Pala, talebe karşılık marka projelerin inşa edildiğini kaydetti. Lüks konut anlamında Ankara'nın henüz yolun başında olduğunu kaydeden Pala şunları söyledi: "Başkent'in her bölgesinde lüks ve konforlu konutların inşa edildiğini görüyoruz. 


Çünkü talep çok. Bakanlıklara, önemli kamu kurumlarına, büyükelçiliklere ve TBMM'ye ev sahipliği yapan Ankara'nın konut anlayışı değişiyor. İnsanlar artık her konforun bir arada sunulacağı konutlarda yaşamını sürdürmek istiyor. O nedenle Ankara, yeni projeleri kaldıracak durumda. Konut balonu iddialarının da doğru olmadığını düşünüyorum." 



Habertürk Ankara


Geri Dön