03 / 05 / 2024

Ankara'nın Gültepe Mahallesi'nde dev bir park inşa edilecek!

Ankara'nın Gültepe Mahallesi'nde dev bir park inşa edilecek!

Altındağ Belediyesi, yeni bir yatırım için daha düğmeye bastı. Bir dönem Başkentin 'Teksas'ı olarak isimlendirilen Çinçin'in çehresini değiştirmeye dönük çalışmalardan biri de park projesi olacak...



Altındağ Belediyesi, yeni bir yatırım için daha düğmeye bastı. Bir dönem Başkentin 'Teksas'ı olarak isimlendirilen Çinçin'in çehresini değiştirmeye dönük çalışmalardan biri de park projesi olacak. Gültepe Mahallesi'nde gecekondulardan arındırılarak ortaya çıkarılan bölgeye, dev bir park yapacak olan Altındağ Belediyesi, çalışmalara başladı. 


YENİ YAŞAM ALANI 


Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, "Herkesin Çinçin olarak bildiği Gültepe Mahallesi'nde çok uzun ve zorlu bir yol kat ettik. Bu bölgede binlerce gecekondu yıkarak, yeni yaşam alanları için yer açtık. Çinçin artık tarih oldu. 


Modern ve huzurlu bir yaşama kavuşan vatandaşlarımızdan ne zamandır büyük bir park talebi geliyordu. Biz de çalışmalarımızı başlattık. Çok yakında vatandaşlarımız, kendilerine yakışır, çok nezih ve geniş bir parka kavuşacaklar" dedi. Parkın yanı sıra aynı bölgeye bir yüzme havuzu da yapılacağını belirten Tiryaki, böylece Çinçin bölgesinin Ankara'da yepyeni bir yaşam merkezine dönüşeceğini açıkladı. 


ÇARŞI PROJESİNİN İNŞAATI SÜRÜYOR 


Bu arada Gültepe Mahallesi'ne kadınların ve gençlerin faydalanacağı bir kültür merkezi ile içinde büyük bir marketin yer alacağı çarşı projesinin yapımı devam ediyor. Üst katı 2 bin kişilik kültür merkezi, alt katı bin m2'lik iki büyük dükkan olarak planlanan proje ile, Çinçin'e bir yatırım daha kazandırılmış olacak. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön