01 / 05 / 2024

Ankara'ya 42 bin kişilik yeni stat yapılıyor!

Ankara'ya 42 bin kişilik yeni stat yapılıyor!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci: "19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak, 42 bin kişilik stadyumun da içinde bulunacağı kompleks proje, Ankara'yı 21. yüzyıla taşıyacak" dedi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak, 42 bin kişilik stadyumun da içinde bulunacağı kompleks projenin Ankara'yı 21. yüzyıla taşıyacağını belirterek, "Projeyle 120 milyon dolarlık stadyum kamuya yük bindirmeden inşa edilebilecek, stadyum  Ankara  ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak" dedi.


Bezci yazılı açıklamasında, 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak, 42 bin kişilik stadyumun da içinde bulunacağı kompleks projenin, üç boyutlu görsellerinin hazırlandığını bildirdi. 


Projede Arena Spor Salonu'nun olduğu gibi korunduğunu, yeni stadyumun İstanbul Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi'nin kesiştiği köşede konumlandırıldığını belirten Bezci, Gençlik Parkı havuzunun Central Park'taki gibi büyütülerek yapay göle çevrildiğini, göl üzerinde sandal ve bot gezilerinin de yapılabileceğini ifade etti.


Bezci, Gençlik Parkı ve çevresinin spor, eğlence, yaşam merkezi haline dönüştürüleceği projede, sosyal yaşam ve rekreasyon alanlarının da yer aldığına dikkati çekti. Göl etrafında konut ve iş merkezlerinin inşa edileceğine işaret eden Bezci, projede göl manzaralı kafe ve restoran, kültür ve sanat merkezlerinin bulunduğunu kaydetti. Projenin ilerleyen yıllarda Hipodrum alanıyla da birleştirilebilecek esneklikte tasarlandığına değinen Bezci, ayrıca stadyum, konut ve yapay gölün altlarının otopark olarak planlandığını belirtti.


- "Proje Ankara'yı gri şehir olmaktan çıkaracak"


Eskizlerini kendisinin çizdiği projenin, başkentin vizyonunu geliştireceğini vurgulayan Bezci, "Bu proje Ankara'yı gri şehir olmaktan çıkartarak, 21. yüzyıla taşıyacak, Ulus'u canlandırıp dünyaya tanıtacak. Projeyle 120 milyon dolarlık stadyum kamuya yük bindirmeden inşa edilebilecek, 42 bin kişilik stadyum Ankara ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı. 


Bezci, yeni stadyumda büyük kulüplerin maçlarının yanı sıra milli maçlar, Avrupa Şampiyonası maçlarının da yapılabileceğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Maçlara gelecek seyircinin konaklama, yeme içme ve diğer harcamalarıyla şehrin ekonomi damarlarına kan gelir, canlanır. Stadyum konserler ve diğer devasa organizasyonlar için de çok rahatlıkla evsahipliği yapabilir. Projenin görsellerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sunmak üzere randevu istedik. Bakanımıza projeyi sunarak Ankara için önemini anlatacağım. Projeyi ayrıca Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara'nın spor kulüplerinin yöneticilerine sunacağız."


AA


Geri Dön