17 / 05 / 2024

Anket sonuçları ortaya koydu! Çalışanların yüzde 61’i iş bırakmayı düşünüyor!

Anket sonuçları ortaya koydu! Çalışanların yüzde 61’i iş bırakmayı düşünüyor!

İş dünyasındaki insanların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan sosyal paylaşım platformu LinkedIn'in son anketi büyük istifa dalgasını gözler önüne serdi. İşte sonuçlar…



KENDİLERİNE GÜVENLER DE VAR

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, LinkedIn'in halkla ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Catherine Fisher, ankete katılan profesyonellerin yüzde 95 gibi ezici bir çoğunluğunun 2023'teki kariyer beklentileri noktasında kendilerine güvendiklerini dile getirdi. Ankete katılanların yarısı işten çıkarılmaktan korksa da bu durum fark etmiyor.

“İŞLERİN GEÇİCİ, KARİYERLERİN KALICI OLDUĞUNU ANLADILAR”

Fisher, "Bu güven, zam isteyen ya da bir sonraki işini arayan insanların çoğunda kendini gösteriyor. Bunun nedeni işlerin gelip geçici olduğunu ancak kariyerlerinin kalıcı olduğunu anlamış olmaları" açıklamasında bulundu. Fisher ayrıca çalışanlara mevcut işlerine takılıp kalmak yerine kariyer inşa etmeye yönelik uzun oyuna odaklanmalarını önerdi.

 Anket sonuçları ortaya koydu! Çalışanların yüzde 61’i iş bırakmayı düşünüyor!

İşgücü İstatistikleri Bürosu'nun son verileri Kasım 2022'de 4,2 milyon çalışanın kendi isteğiyle işten ayrıldığını gösteriyor ki bu rakam Kasım 2021'deki 4,53 milyonluk rekor seviyeye yakın duruyor. Bussiness Insider'ın haberine göre, yüksek profilli teknoloji şirketlerinin işten çıkarma kaosuna rağmen, ABD işgücü piyasası, daha küçük firmaların işe almaya devam etmesiyle güçlü kalmaya devam etmesi de dikkat çekiyor.

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

İlk iş yerim kura ne zaman? İlk Evim İlk İş Yerim kura sonuçları nereden öğrenilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön