27 / 04 / 2024

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

Yüksek enflasyon, işsizlik ve ekonomik kriz vatandaşı zor durumda bırakırken sürekli artan fiyatlarla birlikte açlık sınırı da aynı oranda yükseldi. Birleşik Kamu-İş’in hesaplamasına göre asgari ücretliler açlık sınırının da altında kaldı.



Yapılan yeni zamla birlikte asgari ücret net 8 bin 506 liraya yükseldi. Ancak yapılan zammın sevinci kısa sürdü. Birleşik Kamu-İş’in yaptığı ocak ayı hesaplamalarına göre açlık sınırı 9 bin 796 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 26 bin 994 TL'ye yükseldi.

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin (BİSAM) aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını paylaşmasının ardından Birleşik Kamu-İş de 2023 yılının ilk açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını kamuoyuyla paylaştı.

BİSAM’ın yaptığı araştırmaya göre 2022 aralık ayı için açlık sınırı 8 bin 167 TL'ye yükselmişti. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ise ocak ayına ilişkin yaptığı açlık ve yoksulluk araştırmasından elde ettiği verileri açıkladı.

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

1 ay içerisinde 737 liralık artış oldu

Ocak ayı rakamlarına göre yeni yılda açlık sınırı aylık olarak 737 lira birden artış gösterdi. Bu yükselişle birlikte dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaç giderlerini karşılaması için ele alınan açlık sınırı ocak ayında 9 bin 796 liraya çıktı.

Dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçları ile birlikte diğer ihtiyaçlarını da karşılaması için harcaması gereken tutarı ifade eden yoksulluk sınırı ise Aralık ayına göre 870 lira artışla 26 bin 994 TL'ye çıktı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön