29 / 04 / 2024

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

Özel okullara ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda, öğrencilerin kayıt ücretleri ve zam oranlarına standart getirildi.



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni düzenleme doğrultusunda, okulların ara sınıflarının eğitim ücreti belirlenirken bir önceki eğitim öğretim yılında belirlenen tutar, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti kararlaştırılırken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde netleştirilen tutar dikkate alınacak.

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

ZAM ORANINA SINIR

Yönetmelikte belirtilen ifadeye göre, "bu ücretlere (bir önceki senenin ortalama yurt içi ÜFE+bir önceki yılın ortalama TÜFE) +5 seviyesinden fazla zam yapılamayacak."

ZEKÂ TESTİNE GÖRE ÖĞRENCİ SEÇİMİ YAPILAMAYACAK

Yönetmelik çerçevesinde özel okullar ve kurslardaki kontenjan, çalışma takvimi, çalışma saati, öğrenci ve kursiyer kayıt işlemlerine ilişkin değişikliklere de gidildi.

Bu doğrultuda, okullar, kayıt ve nakil işlemlerinde zekâ testi ve benzeri uygulamaların neticede göre öğrenci seçimi yapamayacak. Aynı zamanda, özel okullarda tam gün eğitim öğretim yapılacak.

dunya.com’un haberine göre, İlçe, il ya da ülke çapında genel yaşım etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava şartları gibi hallerde kontenjan düzenlemeleri MEB tarafından ayrıca belirlenebilecek.

Anne babalar dikkat! Özel okul fiyatlarında çok konuşulacak karar! Resmen açıklandı!

SINIF EN FAZLA 18 KİŞİ

Özel öğretim kurslarında sınıf mevcutları 18 adet kursiyeri aşmayacak biçimde düzenlenecek. Lise ve dengi okul öğrencileri hafta içi okul saatleri dışı ve bunun yanı sıra hafta sonu da özel öğretim kursları sürdürülebilecek.

ÇALIŞMA TAKVİM VE SAATLERİNİ PAYLAŞACAK

Bunun yanı sıra, mesleki eğitim merkezleri, uzaktan öğretim gerçekleştiren kurslar ve sosyal etkinlik merkezleri gibi özel öğretim kursları da senelik veya dönemlik çalışma takvimlerini ve haftalık çalışma saatlerini gösteren çizelgelerini bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğüne iletecek.

Türk programı uygulayan uluslararası eğitim kurumlarında MEB tarafından kabul edilmiş Türk haftalık ders çizelgeleri ve programları uygulanabilecek.

Özel öğretim kurumları, il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında imzalanan ve MEB tarafından onay verilen sosyal etkinlik merkezleri veya örgün eğitim programlarına destek niteliğinde bedava kurs düzenlenmesine yönelik iş birliği protokolü gerçekleştirebilecek.

Benzin, motorin ve LPG’de yeni uygulama resmen başladı! Sakın ihmal etmeyin!

Arabası olanlara müjde! Şartlara uyanlar bu fırsattan faydalanacak!

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!


Geri Dön