02 / 05 / 2024

Ant Yapı gözünü Londra ve Miami'ye dikti!

Ant Yapı gözünü Londra ve Miami'ye dikti!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay "Londra'da daha fazla taahhüt işiyle beraber proje geliştirmeyi hedefliyoruz. Amerika-Miami'de kurduğumuz şirket ile de taahhüt işlerine, bu yeni pazarda başlamak da bir başka yeni yıl hedefimiz" dedi.




ANT Yapı olarak 2017 yılında ellerindeki stokları eritme, yurt içinde yeni projeler geliştirme ve yurtdışmda da yeni taahhüt ve geliştirme işleri almayı hedeflediklerini belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay "Rusya ve Türkmenistan'daki devam eden projelerin toplam yıllık cirosu 1 milyar dolar seviyesinin altına düşürmemeyi ve özellikle Londra'da daha fazla taahhüt işiyle beraber proje geliştirmeyi hedefliyoruz. Amerika-Miami'de kurduğumuz şirket ile de taahhüt işlerine, bu yeni pazarda başlamak da bir başka yeni yıl hedefimiz" dedi. 


Yurt dışında da çalışan bir firma olarak gerek İngiltere gerekse Amerika'da yeni projelere başlayarak Rusya'da düşen kapasitesini yeni pazarlar ile dolduran Ant Yapı'nm Rusya ile yaşanan krizin bitmesi ile de yeni işlere başlamayı planladıkalnm kaydeden Okay "Bu moral ile hem yurt içinde hem de yurt dışında yeni projelere başlamayı planlarken önümüzdeki yıl yüzde 5'in üzerinde bir büyüme yakalanmasının olası olduğunu düşünüyomz. Döviz kurunun ise 3,30-3,50 bandında hareket edeceğini düşünüyoruz" dedi. 


SEKTÖRÜN BÜYÜMESİ YETERLİ DEĞİLDİ 


2016 yılının ilk 6 ayı özellikle terör olayları sebebi ile iyi geçtiğini söyleyemeyeceğini belirten Okay, ayrıca geleneksel yatırımcı davranışı olarak ramazan ve yaz aylan da sektör için durgun geçtiğini belirti. Mehmet Okay "15 Temmuz sonrasında özellikle hükümetin ve sektör demeklerinin aldığı acil önlem paketi ve ekonomik tedbirlerle (KDV indirimi) beraber gayrimenkul yatınmcılannm desteklediği özel kampanyalar ile ağustos ayından itibaren gayrimenkul piyasalannm canlandığını ve bu yıl beklenen yüzde 3-4 arası bir büyümenin yakalandığını düşünmekteyiz.Tabi bu büyüme yine de sektör için ve bizim için yeterli değil. Sektörün eski performansını yakalaması gerekiyor" dedi. 


Star EK 2


Geri Dön