29 / 04 / 2024

Antakya Subaşı sit alanı için 3. derece arkeolojik sit alanı şerhi istenecek!

Antakya Subaşı sit alanı için 3. derece arkeolojik sit alanı şerhi istenecek!

Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Subaşı Beldesi’ndeki arkeolojik alanı için ‘3. derece arkeolojik sit alanı’ şerhi istenmesine karar verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.




Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü  Adana  Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 30 Ocak 2014 tarih ve 89 numaralı toplantısında alınan 3186 numaralı kararını Resmi Gazete’de yayınladı. 


Karara göre; Subaşı arkeolojik sit alanının ‘3. derece sit alanı’ olarak kabul edilmesi ilgili idareden istenecek. İşte o karar…


KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ADANA KÜLTÜR VARLIKLARINI

KORUMA BÖLGE KURULU

 

KARAR


TOPLANTI TARİHİ VE NO   : 30.01.2014-89                           TOPLANTI YERİ

KARAR TARİHİ VE NO        : 30.01.2014-3186                               ADANA


Hatay ili, Antakya ilçesi, Subaşı Beldesinde tespit edilen arkeolojik alanın 2863 sayılı yasa kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği taşıdığı anlaşıldığından 3.Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tesciline ilişkin Kurulumuzca alınan 24.11.2011 gün ve 332 sayılı karar, mevcut olan sit alanı sınırlarının genişletilmesine ilişkin, Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanmış 29.01.2014 tarihli uzman raporu okundu ekleri ve konunun işlem dosyası incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;


Hatay İli, Antakya ilçesi, Subaşı Beldesi, 3.derece arkeolojik sit alanının bütününde ve özelikle dış sınırlarında inceleme yapılması neticesi Subaşı arkeolojik sit alanının zemindeki oturumu ve seramik buluntuları dikkate alındığında sit alanı sınırlarının bazı kısımlarda dar kaldığının anlaşıldığına; Bu bağlamda, Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarınca önerilen ve kararımız eki haritada belirlenen 3.derece arkeolojik sit alanı alanı sınırlarının uygun olduğuna, sit alanına yeni alınan parsellere "3.derece arkeolojik sit alanıdır" şerhlerinin verilmesinin ilgili idareden istenmesine, Kurulumuzun 24.11.2011 gün ve 332 sayılı kurul kararı eki sit alanı sınırlarının iptal edilmesine, 2863 sayılı yasanın 17.maddesi kapsamında yasal süreçte Geçiş Dönemi Koruma Esaslarının belirlenerek değerlendirilmek üzere Kurulumuza sunulmasına karar verildi.


Geri Dön