15 / 05 / 2024

Resmi Gazetede Antakya Subaşı sit alanı için karar yayınlandı mı

Resmi Gazetede Antakya Subaşı sit alanı için karar yayınlandı mı

Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Subaşı Beldesi’ndeki arkeolojik alanı için ‘3. derece arkeolojik sit alanı’ şerhi istenmesine karar verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Emeklilere müjdeli haber! Ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam resmi gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. 

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Besicilere büyük destek! Resmi Gazetede yayımlandı! Kimler yararlanacak? İşte yanıtı

Artan et ve süt fiyatları hükümeti yeni önlemler almaya itti. Sözleşmeli Besiciliğin Desteklenmesine İlişkin Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte destekleme tutarları ve yararlanma şartları.

Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayarlarda yeni vergi zammı! Resmi gazetede yayımlandı! 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, TRT Bandrol vergisine zam yapıldı! TRT Bandrol vergisine yapılan zam ile beraber Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar ve tabletlerde fiyatlar yeniden yükselecek! İşte detaylar...

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazetede'de yayımlandı! Yasak 2 ay daha uzatıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

Aliağa'da vergi yapılandırması ve imar barışı toplantısı yapıldı!

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun” ile ilgili toplantı yapıldı.

Emlak vergisi yapılandırması için son tarih 31 Temmuz!

Aliağa Belediyesi, resmi gazetede yayımlanarak 7143 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuruların başladığını belirtti. 

Otel ve arazilere süre uzatımı getirildi!

Oteller için en büyük sıkıntılar arasında devletten 49 yıllığına kiraladıkları arazilerin sürelerinin kısalması bulunuyordu. Geçen hafta resmi gazetede yer alan tebliğ ile kalan sürelerinin yeniden 49 yıla tamamlanmasının önü açıldı.

Antalya Boğaçay Projesi için imza atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi’nin özel bakanlar kurulu kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve resmi gazetede yayımlandığını açıklandı.

323 bölgede arazi toplulaştırma kararı!

Türkiye'deki 323 alanda bazı yerlerde arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. İşte o karar..

Konutta KDV indirimindeki tarih tartışmasına son nokta!

Maliye Bakanlığı, KDV Genel Uygulama Tebliği Değişikliği kararını resmi gazetede yayınlandı. Karara göre KDV indirimi yapılan konutlardaki tarih tartışması son buldu...

Resmi Gazetede Antakya Subaşı sit alanı için karar yayınlandı mı Haberi

Resmi Gazetede Antakya Subaşı sit alanı için karar yayınlandı mı


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 30 Ocak 2014 tarih ve 89 numaralı toplantısında alınan 3186 numaralı kararını Resmi Gazete’de yayınladı. 


Karara göre; Subaşı arkeolojik sit alanının ‘3. derece sit alanı’ olarak kabul edilmesi ilgili idareden istenecek. İşte o karar…


KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ADANA KÜLTÜR VARLIKLARINI

KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


TOPLANTI TARİHİ VE NO   : 30.01.2014-89                           TOPLANTI YERİ

KARAR TARİHİ VE NO        : 30.01.2014-3186                               ADANA


Hatay ili, Antakya ilçesi, Subaşı Beldesinde tespit edilen arkeolojik alanın 2863 sayılı yasa kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür...