05 / 05 / 2024

Antakya'da kentsel dönüşüme ilk kazma 30 Mart'ta vurulacak!

Antakya'da kentsel dönüşüme ilk kazma 30 Mart'ta vurulacak!

Antakya Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği aylık basın bilgilendirme toplantısı Büyük Antakya Oteli' nde yapıldı. Toplantıda kentsel dönüşüm ve Antakya'daki projeler hakkında bilgi verildi.



Antakya Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği aylık basın bilgilendirme toplantısı Büyük Antakya Oteli' nde yapıldı. Toplantıya Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, AKP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya' nın dört bir köşesinin güzelleştirileceğini söyledi. 


26 PARKIMIZI ANTAKYA HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇTIK 

Başkan İsmail Kimyeci toplantıda yaptıkları icraatlar hakkında şu bilgileri aktardı: " Öncelikle hepiniz aylık olarak düzenlediğimiz basın bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. Hizmetlerimizden bahsetmek gerekirse, 1 milyon 170 bin metrekare parke döşedik. 130 kilometre stabilize imar yolu açtık. 26 parkımızı Antakya halkımızın kullanımına açtık. 264 cami, kilise, ibadethane temizleniyor. 1 makine daha aldık. Bu makine ile halıları yıkayıp yarım saatte tekrar vatandaşların kullanımına sunuyoruz. Evde bakım hizmetlerimizi 1 adım daha ileriye taşıdık. 670 evden 718' e ulaştık. Antakya' ya bağlı tüm mahallelerde 65 yaş üstü bakıma muhtaç tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde 207 okulu 10 günde bir olmak kaydıyla dezenfekte ederek öğrencilerimizi salgın hastalıklara karşı koruyoruz. Eğitimle ilgili olarak devam eden kurslarımızda 4050 öğrencimize ek olarak 2000 öğrencimizi daha dâhil ederek 6050 öğrencimizle beraber 1 Ocak' tan itibaren ücretsiz kurslarımıza başlayacağız." 


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 4. SAFHAYA GEÇECEĞİZ 


Kentsel dönüşümde 3. Safhadan 4. Safhaya geçeceklerine vurgu yapan Başkan İsmail Kimyeci, sözlerine şöyle devam etti: " 340 adet bina ile ilgili onay sürecini bekliyoruz. Bu sürecin tamamlanmasıyla 4. Safhaya geçeceğiz. 4. Safhada hak sahiplerinin evlerinin karşılığı hesaplanacak ve hak sahiplerine hakları verilecek. 30 Mart 2016' da ilk kazma da vurulmuş olacak. 75. Yıl Bulvarı 175/2 Buğrahan apartmanında açtığımız kentsel dönüşüm danışma ofisimizde vatandaşlarımıza da gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu Pazar günü de Emek mahallesi Pazar yerinde düzenleyeceğimiz toplantıda vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü anlatacağız. Biz gerekirse sokak sokak, ev ev gezerek kentsel dönüşümü vatandaşımıza anlatıp Antakya' yıdaha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışacağız." 


ÇARŞI MODERN HALE GETİRİLECEK 

Uzun Çarşı' da Meydan Mahallesi' nden başlamak kaydıyla tüm çarşının yollarının vatandaşların kayıp düşmeyeceği şekilde kaplama ile Antakya' nın tarihine uygun olarak eski Antakya evlerinin avlusunda olduğu gibi malzemeyle kaplanarak çarşının modern hale getirileceğini kaydeden Başkan İsmail Kimyeci," Levhalarda da led aydınlatmalar kullanılarak tabela kirliliğini önleyeceğiz. Yıldırım deresi mevkisinde hayata geçireceğimiz yeni parkımızda çalışmalarımız da hızla sürmektedir. İçerisinde çocuk oyun parkı, mutfaklar, mescit alanları, mini hayvanat bahçesi, ailelerin mangal yapabilecekleri alanlar, mangal yapmak istemeyenler için de Antakya Belediyesi bünyesinde hizmet verecek bir mini lokanta tarzı mekanı hizmete açacağız. Buranın tamamlanmasıyla birlikte Kisecik Parkı' nın yapımına yoğunlaşacağız.Antakya' nın dört bir yanını bu parklarla güzelleştireceğiz. Tüm binaların asansörlerinin bakımlarını tamamladık. Bozuk durumda olanlar mühürlendi. Bu hizmetlerimizin yanında çok çeşitli hizmetlerimizi de yakın dönemlerde artarak devam ettireceğiz" ifadelerine de yer verdi. 


Hatay Atayurt



Haber Özyurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci bir ilki gerçekleştirerek Antakya Belediyesi’nce Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak olan Emek ve Aksaray Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşların merak ettiği konularda bilgilendirmelerde bulundu.


Emek Mahallesi Pazar yerinde Antakya Belediyesi mobil sahne aracılığı ile vatandaşlara hitap eden Başkan Kimyeci proje ayrıntıları hakkında bilgiler sundu, ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı.


11887 HAK SAHİSİ İLE SÖZLEŞME İMZALANACAK


Yaklaşık bir buçuk saat süren programda süreç hakkında bilgiler sunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, “2013 yılında Bakanlar Kurulu’nca alınan karar doğrultusunda afet riski taşıyan alanların kentsel dönüşümü konusunu sizlere arz etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Kentsel Dönüşüm projemizin süreci, siz değerli hak sahiplerinin bu süreçte merak ettiği ne varsa konusunda uzman daire müdürümüz, mühendislerimiz, şehir plancılarımız, uzmanlarımız ile yanıtlayacak, varsa sıkıntılarınız çözüme kavuşturacağız.


350 bin metrekarelik bir alan üzerinde uygulayacağımız Kentsel Dönüşüm Projemizi kapsayan 1390 yapı bulunmakta. Bu 1390 yapıda 3312 dairede 1887 hak sahibimiz mevcut. Bizler önümüzdeki süreçte bu 1887 hak sahibimizle yani sizlerle sözleşmelerimizi imzalayarak 2016 yılının ilk aylarında ekiplerimizi sahaya indireceğiz.


TARİHİ GÜN 30 MART 2016


4 aşamadan oluşan Kentsel Dönüşüm projemizde ilk aşama olan hak sahiplerinin tespiti yapıldı. Bu aşamada mevcut yapıların durumu, değeri, hak sahiplerinin alacaklarının tespiti yapıldı. İkinci aşamada Kentsel Dönüşüm alanı ön projeleri hazırlandı ve bunların gereken tüm teknik çalışmaları yapıldı. Şu anda üçüncü aşamanın içerisindeyiz ve bu kapsamda hazırladığımız projelerimiz bakanlık onayına sunulmuş bulunuyor. Bu yıl sonu gelmeden onaylanmış olmasını beklediğimiz projelerimiz ile inşallah üçüncü safhamızı da bitirerek dördüncü ve son aşama olan inşaat sürecine girmiş bulunacağız. 120 iş günü içerisinde tamamlamayı planladığımız kentsel dönüşüm inşaat sürecimize inşallah 30 Mart 2016 günü başlayacağız. İlk kazmayı vurmayı planladığımız bu tarih şehrimizin geleceğe taşınma noktasında önemli bir adım olacak.


PROJEDE NELER OLACAK?


Kentsel Dönüşüm projemizin içerisinde öncelikli olarak sizlerin daha ferah bir ortamda ibadetlerinizi yapabilmeniz amacıyla büyük bir cami inşa edeceğiz. Ailelerinizle rahatlıkla dolaşabileceğiniz süs havuzları, bitkilendirmeleri, yeşil alanları bol parklar yapacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyen yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bu araç yollarının her iki tarafında gençlerimizin rahatça dolaşabilecekleri bisiklet yolları yapacağız.

Şu an mahallemizin ihtiyaçlarını tam kapasiteli olarak karşılayamayan Şeyhoğlu ilkokulunu göz önünde bulundurarak, bunun yerine iki tane büyük okul inşa edeceğiz. Şu anda mahallemizde mevcut bulunan kapalı semt pazarını daha modern, daha kullanışlı bir hale getireceğiz. Ayrıca bir sağlık tesisi inşa edecek, ilgili makamlara tahsis edeceğiz. Bununla da kalmayarak bir sosyal tesis, bir karakol binası, dokuz adet park ve yeşil alan, spor alanları inşa edeceğiz.


ENGELLİ VATANDAŞLARA UYGUN PROJELER


Yaptığımız blokların hiçbirinin etrafına kale duvarı gibi duvar örmeyerek, yemyeşil alanlarla donatacağız. Binalarımızın ara mesafeleri geniş olarak tasarlandı. Bu sayede hem gün ışığından daha çok yararlanıyor hem de bina sakinlerinin mahremiyetini koruma noktasında önemli bir noktayı göz önünde bulundurmuş oluyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken Engelli vatandaşlarımızı da ihmal etmeyerek tesislerimizden yararlanabilecekleri şekilde projelendirdik. Binalarımızın içerisi son teknoloji asansörler, depreme dayanıklı perde kolonlar, hazır mutfak, çelik kapı, pvc pencereler ile son teknoloji kapı güvenlik sistemleri ile donatılacak.

Hak sahiplerimizin her biri ile ayrı ayrı görüşerek mevcut konumdaki yapılarının arsa değerleri üzerinden kuruşlandırılan alacakları ister nakit isterlerse de ev olarak temin edilecek.Antakya’mızı geleceğe taşıyacak bu büyük projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Özyurt Gazetesi



Geri Dön