28 / 07 / 2024

Antakya'daki dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

Antakya'daki dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

İsmail Kimyeci: "Kentsel dönüşüme de önem veriyoruz. 75. Yıl Bulvarı'nda Kentsel Dönüşüm Ofisimizi açtık. Kimseyi sokağa atmadan ve herkesi hak sahibi yaparak bu işi de tamamlayacağız." dedi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Antakya Belediyesi'nin düzenlediği aylık basın bilgilendirme toplantısı dün Büyük Antakya Oteli'nde yapıldı. 


Toplantıya Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, RATED Başkanı ve Mazman Medya Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 


ATIÇ: HATAY'A HİZMETE HAZIRIZ 


Toplantıda Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç selamlama konuşması yaptı. Atıç, "7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Hatay'da ciddi bir seçim dönemi geçirdik. Ancak tüm zorluklara rağmen Hatay'da son derece huzurlu bir kampanya dönemi oldu. En sevindirici olan da barış ikliminin zarar görmemiş olmasıydı. Ak Parti Türkiye'de olduğu gibi Hatay'da da haklı bir zafer kazandı. Bu zafer aynı zamanda bize ağır bir yük te getirdi. Hizmet yükümüz arttı. Biz artık seçim defterini kapattık. Bize oy veren vermeyen 15 ilçenin tamamına hizmet vermeye devam edeceğiz. Basın mensuplarına bu süreçteki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz Hatay'a hizmette köprü yapılacaksa köprü olmaya hazırız. Yol yapılacaksa yol olup üzerimize basılmasına razıyız. Bir taş konulacaksa o taşı taşımaya hazırız ancak kimse bize hizmeti engelliyor diyemez. Bu konuda her türlü hizmete hazırız diyoruz. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 


KİMYECİ: TERTEMİZ BİR HATAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ 


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci toplantıya katılan herkese teşekkür etti. 

Kimyeci yaptığı konuşmada, "56 bin 250 ton asfalt kullandık. 112 kilometre imar yolu yaptık. 87 kilometre parkeli yol yaptık. Belediyeye ait borçların 3/2'sini ödedik kalan 3/1'lik kısmı da peyder pey ödeyeceğiz. Temizlik konusunda da oldukça hassas davranıyoruz. Yeşil içinde bir Antakya için 24 park yaptık. Yılbaşına kadar 30 park yapma planımız vardı ama bu hızla gidersek 32 parkı tamamlayacağız. Yılbaşından sonra çöp konteyneri temizleme aracını mahallelere de göndereceğiz. Antakya'ya bağlı 95 mahallede haftada bir olmak şartıyla tüm çöp konteynerleri temizlenecek. 500 öğrencimize spor kursu, 500 öğrencimize sanat kursu veriyoruz. 


Sınavlara hazırlık kurşundaki öğrencilerimizi servislerle evlerinden alıp evlerine teslim ediyoruz. Hanımlarımız için 11 mahallede 11 spor salonuyla ücreti tarafımızca ödenmek koşuluyla spor salonlarını ayarladık. Hanımlara bu sayede bayan hocalar eşliğinde spor yaptıracağız. Kurduğumuz Aile Sosyal Danışma Merkezi sayesinde 90'ın üzerinde aile boşanma kararından vazgeçti" dedi.

 

2 BUYUK PARK YAPACAĞIZ 

Antakya'ya ilerleyen dönemlerde 2 büyük park projesi yapılacağını aktaran Kimyeci konuyla ilgili şunları söyledi," Tahtaköprü mevkiinde Yıldırım Deresi'nde 120 bin metrekare alan üzerine ve Kisecik'te Acısu mevkiinde 30 metrekare alan üzerine olmak üzere 2 adet park projesi yapacağız. Ailelerimizin huzurlu şekilde vakit geçirebilecekleri temiz ve yeşiller içinde alanlar olacak. Buğday Pazarı olarak bilinen bölgeyi düzenleyerek Antakya'mıza kazandıracağız. Gelen misafirlere Antakya'nın lezzetlerini tattırabileceğimiz güzel bir projeyi inşallah hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüme de önem veriyoruz. 2. Sayfayı da bitirdik. 75. Yıl Bulvarı'nda Kentsel Dönüşüm Ofisimizi açtık. Bilgi almak isteyenler oraya giderse alanında uzman arkadaşlarımızdan konuyla ilgili detaylı bilgiyi alabileceklerdir. Kimseyi sokağa atmadan ve herkesi hak sahibi yaparak bu işi de tamamlayacağız. HATSU ve Büyükşehir çatısı altında yaşananlara hepiniz tanık oldunuz. Biz su fiyatlarının yanlış hesaplandığını söyleyip doğruyu söyledik. İnşallah 27 Kasım'da olmadığı taktirde 30 Kasım'da yapılacak olan toplantıda bu konuyu da karara bağlayacağız. Sonu nereye varırsa varsın bu konuyu da çözeceğiz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." 


Hatay Kent


Geri Dön