05 / 05 / 2024

Antalya 11 milyonuncu turisti karşıladı!

Antalya 11 milyonuncu turisti karşıladı!

Antalya Havaalanı 2013 yılı Ocak ayından bu yana dış hatlardan gelen 11 milyonuncu turisti karşılamanın heyecanını yaşadı. Antalya Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde karşılanan 11 milyonuncu turist Alman Julia ve Viktor August çifti oldu....



Antalya Havaalanı 2013 yılı Ocak ayından bu yana dış hatlardan gelen 11 milyonuncu turisti karşılamanın heyecanını yaşadı. Antalya Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde karşılanan 11 milyonuncu turist Alman Julia ve Viktor August çifti oldu.


Antalya Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen karşılama törenine Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da hazır bulundu. Karşılama töreninde 11 milyonuncu olan Alman çifte bir hafta Kundu IC Green Palace Otel’de konaklama hediye edildi.


11 MİLYON TURİSTİ AĞIRLAYAN BAŞKA BİR İL YOK


Karşılama töreninin ardından habercilerin sorularını yanıtlayan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, 11 milyon turisti ağırlayan başka bir ilin olmadığını belirterek, "Bugün Antalya’ya yurt dışından havayolu ile gelen 11 milyonuncu yolcuyu karşılamış olduk. Bu sene bu hava alanından girip çıkış yapan yolcu sayısı 11 milyona ulaştı. Bu arkadaşları burada karşılama töreni yaptık. Memnuniyetle onları karşıladık. Diliyoruz gelecekte daha yüksek rakamlarda bu törenleri yapalım. Antalya çok daha fazla turisti ağırlayabilecek kapasitede ve kalitede bir yer. İnşallah daha güzel, daha iyi günleri göreceğiz. İyi günler bizi bekliyor. Bu rekor bizim rekorumuz.Türkiye’de bir numaralı destinasyon Antalya. Yani 11 milyon yabancı misafiri ağırlayan başka şehrimiz ne yazık ki yok. Deniz yoluyla transit yolcular Gazipaşa ile birlikte bugünkü yolcular haricinde 11 milyon 780 bin civarında. 12 milyonu bulabileceğimiz veya biraz daha altında kalacağımızı düşünüyoruz Antalya olarak. Şu anda gelen yolcu sayısında geçen yıla oranla yüzde 7 artış var" dedi


KENDİMİZİ MICHEAL JACKSON GİBİ HİSSETTİK


Vali Sebahattin Öztürk’ün açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Alman Julia ve Viktor August çifti, "Almanya’dan geliyoruz. Daha önce birkaç kez daha Antalya’ya gelmiştik. Çok seviyoruz Antalya’yı. Çok güzel bir yer. Her zaman da buraya geliyoruz. İki gün Antalya’da kalıp, ardından bir haftalık Kapadokya turu yapacağız. 11 milyonuncu yolcu olduğumuzu öğrendiğimizde çok heyecanlandık. Kendimizi Michael Jackson gibi hissetik" diye konuştu.


İha


Geri Dön