30 / 04 / 2024

Antalya 8 kavşağı düzenlenecek!

Antalya 8 kavşağı düzenlenecek!

Karayolları Bölge Müdürü Altıok, Antalya'da trafiğin sıkışmaya başladığı 8 kavşağı daha düzenlemek için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Antalya'da EXPO 2016 için ulaşım yatırımlarına hız verildi.



Toplam 300 milyon TL'lik yatırım maliyetine sahip 10 kavşak projesinin birçoğu G20 Zirvesi öncesi tamamlandı. EXPO, Demokrasi ve Çallı kavşakları ise EXPO 2016'nın kapısını açacağı Nisan ayından önce tamamlanacak. Ancak yatırım atağı bununla da sınırlı kalmayacak. 


ÖNCELİK UNCALI VE SANAYİ 

Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Şenol Altıok, henüz gündeme gelmemiş kavşak çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 8 yeni köprülü kavşak projesinin daha gündemlerinde olduğunu açıklayan Altıok, önceliğin Uncalı ve Sanayi kavşaklarında olduğunu ifade etti. Şenol Altıok konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kemer tarafına giden, Kemer'den havalimanına gidecek olan araçlar Batı Çevre Yolu'nu kullanmaya başladı yolu tercih etmeye başladı. Batı Çevre Yolu'nun Duraliler mevkiinden İller Bankası kavşağına kadar olan bölümünde Uncalı ve Sanayi kavşakları için projelerimiz var. Trafik orada günden güne artıyor. Trafik sayımlarımız onu gösteriyor. Uncalı ve Sanayi kavşağının tıkanmasına neden oluyor. İmar çalışmaları yapılıyor. O biter bitmez, projelerini yapıyoruz." 


LİMAN-SERİK 20 DAKİKA 

Altıok, bu kavşak projelerinin yapılmasıyla Antalya Limanı'ndan Serik çıkışına kadar 50 kilometrelik bir güzergahta ışıksız ulaşımın mümkün olacağını ve bu yolun yaklaşık 20 dakikada aşılabileceğini ifade etti. 


EXPO SONRASI GÜNDEME GELECEK

Bu iki kavşağın ardından Gebiz, Kocayatak, Çandır, Cumalı, Karadayı ve Boğazkent'te köprülü kavşak projelerinin gündeme geleceğini anlatan Altıok, "Projeyi yıl içinde tamamlamış olacağız. EXPO sonrası gündeme gelecek. İmar ve kamulaştırma çalışmalarının ardından tamamlanacak. Uncalı, Sanayi, Karadayı ve Boğazkent imar problemleri var" diye konuştu. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön