28 / 04 / 2024

Antalya Belediyesi 100. Yıl planının açıklanmasını istedi!

Antalya Belediyesi 100. Yıl planının açıklanmasını istedi!

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, TOKİ'nin 100. Yıl'da yeni planlar yaptığı iddia edildi ve "Antalyalıların neler yapılacağını öğrenme hakkı var. Çirkin yapılara karşı Gezi ruhuyla tepki verileceğini hatırlatırız" denildi...



ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Toplu Konut îdaresi'nin (TOKÎ) 100'üncü Yıl'da yapımı devam eden stadyum bölgesinde planlama yapma çalışması bulunduğuna yönelik bilgiler alındığı belirtilerek, TOKÎ'nin imar planıyla Antalya'da ne yapılmak istendiğini Büyükşehir Belediyesi'ne sorma gereği hissetmediği kaydedildi. Büyükşehir'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Bize sormadılar' "TOKÎ'nin sahip olduğu olanaklar ve bu olanakların verdiği güçle Türkiye'de birçok değişikliği yapabileceğini çok defa ifade ettik. TOKÎ'nin bu gücünü Antalya'da da kullanmak istediğini farklı kurumlara gönderilen yazılardan (bu yazılarda kurumların da planlamanın içeriğinden habersiz olduğu anlaşılmaktadır) öğrenmiş bulunmaktayız. 


TOKÎ, Antalya'da yapımı devam eden stadyum alanı yanındaki 40 bin metrekarelik alanda (daha önce AVM ve rezidans yapılmak istenen ticari parsel) imar planı yapmaya yönelik adımlar atmıştır. Ancak ne yapılmak istendiğini Büyükşehir Belediyesi'ne sorma gereğini hissetmemiştir." 'Başkalarından öğrendik' "Kentin planlamasında asıl söz sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, TOKÎ'nin kent merkezindeki imar planlamasını başka kurumlara gönderilen yazılarla öğrenmesi çok acı ve bir o kadar da kaygı verici bir durumdur. Bir diğer kaygı verici durum ise planlama ile alana yapılabilecek AVM, rezidans benzeri yapılaşmanın kente getireceği yüklerdir." Gezi ruhuyla tepki "Temel kaygımız, TOKÎ'nin hazırlığını yaptığı imar planlamasıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından, 'Antalya'yı satarak' kent estetiğine, ruhuna aykırı yapılanmanın önünü açmasıdır. Söz konusu alanda stadyum dışında alana yapılacak rant yatırımları, 100'üncü yıla ağır bir trafik yükü getirmesinin yanında Meltem Mahallesi'nde çirkin bir görüntüye neden olacaktır. 


TOKÎ'nin bu uygulamasına yönelik bölge halkının 'Gezi ruhuyla' tepki vereceğini ilgililere hatırlatmak isteriz." 'Kamuoyuna açıklasın' "Öte yandan kent merkezinde kamu kurumlarının yapacağı çalışmaların halktan gizlenerek yapılması art niyet göstergelerinden biridir. TOKÎ, imar planlamasıyla alanda neyi amaçladığını şeffaflık kaidesini göz önünde bulundurarak kamuoyuna açıklamak zorundadır. Antalyalıların, kentin en değerli alanlarından biri olan 100'üncü Yıl'da neler yapılacağını öğrenmesi en temel hakkıdır."


Milliyet Akdeniz


Geri Dön